Nina Bratovž in Jure Štekar: Za njuno ljubezen je kriv Jan Plestenjak

Nina in Jure sta 
svojo ljubezensko 
zvezo nadgradila 
tudi s skupno 
poslovno potjo. 
Jure v oddaji 
Ljubezen na deželi 
ni našel sanjske 
punce, zato pa mu jo je našel Jan 
Plestenjak. (foto: Kaja Milanič) Kaja Milanič
3. 5. 2016

Pred dnevi je Nova ob posebnem prazniku na novo poslovno pot pospremila Nino Bratovž in Jureta Štekarja.

Nina in Jan sta prijatelja že vrsto let, prav on pa jo je predstavil Juretu.
Nina se je v družinski posel Štekarjevih odlično vključila, kot pravi, pa ima izredno spoštovanje do njihove hvale vredne preteklosti.

Na njihovi domačiji smo jih namreč obiskali z namenom, da skupaj nazdravimo preteklim 30 letom, ki so jih na domačiji v Snežatnem namenili turizmu, ter obenem pozdravili njihovo prenovljeno ponudbo, ki bo v kuhinji Hiše Štekar zdaj združila Nino in njeno bodočo taščo Anuško.

Ninini zgodovini z vrhunsko kulinariko ne moremo oporekati. Že kot deklica se je namreč navduševala nad kreacijami svojega očeta, vrhunskega kuharskega chefa Janeza Bratovža, prav tako pa je v njegovi kuhinji v restavraciji JB v centru prestolnice preživela dve leti. Zdaj bo svojo strast do kulinarike obudila v novi kuhinji Hiše Štekar, kjer sta s taščo meni osnovali na plečih tradicionalne briške hrane in ji dodali ščepce modernosti. Kljub hvale vredni zgodbi o uspehu, ki so jo začeli skupaj ustvarjati pod Štekarjevo hišo, pa je obisk Goriških brd ob koncu tedna razkril še eno skrivnost. Med povabljenci smo namreč ujeli glasbenega šarmerja Jana Plestenjaka, ki nam je priznal, da je prav on kriv za ljubezen med Nino in Juretom.

"V resnici sem jaz Nini povedal za Domačijo Štekar in je zaradi mene to domačijo prvič obiskala. In kar lahko se malce pohvalim, da če Nina ne bi bila moja prijateljica, ne bi bilo danes te družinice tukaj," nam je povedal Jan, njegovo zgodbo pa nam je potrdila tudi Nina. "Res je, da če ne bi bilo Jana, se z Juretom najverjetneje ne bi spoznala. Zgodilo pa se je tako, da smo šli s prijatelji na obisk v Hišo Štekar, kjer sem spoznala Jureta. Takrat sva se dogovorila, da bo prinesel svoja vina v JB, kjer naj bi jih poskusili. Tako sva potem ostala v stiku in vse skupaj je preraslo v ljubezen," nam je o njuni ljubezenski zgodbi povedala Nina, ki ji bo v prvih mesecih v službenem ritmu družbo doma delal tudi enoletni sin Filip.

"S taščo bova delali v turizmu."

  • Kot nam je povedala Nina, je novost v Hiši Štekar ta, da bodo od maja naprej za goste odprti od četrtka do nedelje,in sicer za kosilo in večerjo, za preostale dni pa bodo jedi pripravljali po naročilu. Meni bo sicer sestavljen iz šestih hodov, ki si jih bodo gostje po želji lahko tudi skrajšali. Poleg prenovljene gostinske ponudbe pa so na domačiji prenovili tudi sedem dvoposteljnih sob. "Jure in tast bosta še vedno zadolžena za delo v vinogradu in kleti, midve s taščo pa bova delali v turizmu," nam je povedala Nina in dodala, da so renovacije potekale vso zimo, saj imajo takrat največ prostega časa.

Kaja Milanič