Nina Donelli: Ni božiča brez smrečice, družinske večerje in filma

Nina Donelli: Ni božiča brez smrečice, družinske  večerje in filma (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
25. 12. 2017

Praznični duh je zajel že prav vse in znani niso nobena izjema. Priljubljena pevka Nina Donelli se že zelo veseli praznikov, saj naravnost obožuje december, ki prinese posebno energijo, zaradi katere ljudje za nekaj časa pozabijo na skrbi ter uživajo v darilih, okraskih, kulinaričnih dobrotah in družinskem življenju. Sama se bo večini stvari odpovedala, saj je decembra polno zasedena z nastopanjem.

December je njen najljubši mesec – takoj za poletjem. Pevka namreč obožuje praznično okrasitev, druženje in prihod Božička, na katerega je nestrpno čakala, že ko je bila deklica. "Spomnim se, da sem vedno komaj čakala, da se prižgejo lučke, da se postavi drevesce in seveda, da odprem Božičkova darila. Ves december je tako prijetno praznično vzdušje pri nas, posebej za božič. Vsako leto imamo seveda na božični večer družinsko božično večerjo, druženje, ob tem pa vedno skupaj pogledamo kakšen božični film ... S sestro sva kot deklici komaj čakali, da se zbudiva in odpreva darila," je spomine z nami delila Nina, ki je skrbno zbirala promocijske kataloge z igračami in veselo strigla ven svoje želje.

Nina Donelli: Ni božica brez  smrečice, družinske  večerje in filma

Na koncu pa je dobrim možem pustila celotno knjigo želja. In katero darilo iz otroštva se ji je najbolj zapisalo v spomin? "Hm .. ko sem še verjela v Božička, sem vsako leto napisala pismo. V vsakem pismu je bila napisana neka igračka, ki sem jo dobila, in bila presrečna. Je pa res, da sem si vsako leto zaželela tudi eno nematerialno stvar, ki pa se na žalost še ni uresničila, mogoče pa se bo kdaj. Upam," z grenkobo v glasu pojasni pevka, ki si tudi letos ne želi ničesar materialnega: "Želim si res samo, da bi se izpolnile vse moje želje in da bi bila z ljudmi, ki jih imam rada." Kar pa še ne pomeni, da ne bo obdarila tistih, ki so ji najbližje. Kot vsako leto se bo zadnji trenutek podala po trgovinah v lov za darili. 

Besedilo: Nika Arsovski // Foto: osebni arhiv

Priporočamo