Nina Donelli žrtev vdora v njen račun na YouTubu

Nina Donelli žrtev vdora v njen račun na YouTubu (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
22. 5. 2018

Simpatična pevka Nina Donelli je na lastni koži občutila, kako občutljivi so naši osebni podatki v internetni dobi. Le nekaj minut po izidu novega spota za pesem Luda večer ji je namreč neznanec vdrl v profil, tako si je rjavolaska v zgolj štirih minutah prislužila kar 600 negativnih odzivov, zaradi česar ji je kmalu postalo jasno, da mora biti nekaj narobe.

Nepridipravi so ji prav tako blokirali števec ogledov na kanalu, zato je bilo videti, kot da od izida spota ni pogledal prav nihče.

"Nikoli v življenju se mi še ni zgodilo nič podobnega in nisem vedela, kaj naj naredim," nam je obupano zaupala Nina, ki se je tako obrnila na policijo in prijavila spletni napad. Njen YouTube račun naj bi napadli iz dveh IP-naslovov, eden je v Vietnamu, drugi pa v Bosni.

"Slišala sem govorice, da takšne podle manevre uporablja konkurenca in namerno uničuje izid pesmi. Ne vem, kdo bi meni želel škoditi, saj sem komaj na začetku kariere," se sprašuje pevka, ki jo je dejanje neznancev zelo prizadelo. Čeprav se dobro zaveda, da pri takih vdorih ni pomoči, je glasbenica odločena, da je to ne bo spravilo iz tira.

"Ker je bil vdor iz tujine in ker nepridipravi vedo, kaj delajo, strokovnjakov na tem področju pa pri nas ni, prav veliko ne moreš storiti. Vse, kar lahko narediš, je, da obvestiš YouTube in policijo. Kar se tiče metanja polen, no ... v končni fazi obstaja možnost, da konkurenca ni naredila nič. Povsem prepričan pri tem ne moreš biti," pojasnjuje Nina, ki sicer ni prva, ki bi se ji kaj takega dogodilo.

Foto: Igor Zaplatil

Priporočamo