Nina Gerič je skoraj ostala na otoku

Plesalka Nina Gerič se je zaljubila v otok Capri. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Lady
27. 2. 2019

Plesalka Nina Gerič, ki se bo s preostalimi profesionalnimi plesalci zavrtela v prihajajočem šovu Zvezde plešejo, obožuje potovanja. 

Eno lepših je doživela na Italijanskem otoku Capri. “Eno mojih najljubših potovanj je bil italijanski otok Capri. Obožujem Italijo in vse, kar je povezano z njo, zato se zelo pogosto odpravim k našim sosedom. Tudi na Capriju sem bila že večkrat in zagotovo se bom tja še vrnila, ker je otok, z eno besedo, čudovit. Tokrat sem se tja odpravila z mami in sestro Ano. Capri je izjemno barvit in razgiban otok v neposredni bližini Salerma, Neaplja in Pompejev. Značilnost Caprija so dih jemajoči klifi (precipizi) in številne podmorske jame. V trenutku, ko se pripelješ v majhno pristanišče na otoku, ti zastane dih,” je povedala Nina.

“Otok ponuja vse; lepe plaže, možnost najema čolna, ki te pelje okoli otoka, čudovito vegetacijo, pri čemer izstopajo citrusi vseh vrst in edinstvene, večbarvne bugenvilije, razkošne hotele, prijetne kavarne in restavracije z božansko hrano, trgovine s prestižnimi blagovnimi znamkami in še veliko vsega.” Po nekaj nepozabnih dneh, preživetih na otoku, je seveda prišel čas za slovo in takrat se je zapletlo. Nina je skupaj z mamo in sestro skoraj obtičala na otoku.

“Saj ne, da bi imele kaj proti, ampak morale smo se vrniti domov in tudi letalsko vozovnico smo že imele za polet iz Neaplja. Torej, do Neaplja smo morale še z ladjo. Ker je bila na dan našega odhoda še večja gneča kot sicer in ker se nikakor nismo mogle posloviti od otoka, nam je bilo po prihodu v pristanišče rečeno, da je mesto na ladji prosto šele naslednji dan. Po dobri uri pregovarjanja in kriljenja smo na letališče prispele le nekaj minut pred vzletom letala. Konec dober, vse dobro, čeprav sem v nekem trenutku vmes pomislila, da zasedena ladjica niti ni tako slaba možnost."

Besedilo: MIMA // Fotografije: osebni arhiv