Nina in Primož Jeralič (Televizijska poroka): V dobrem in slabem!

Nina in Primož sta 
se v družbi stotih 
svatov poročila
v Postojnski jami. (foto: Janez Kotar) Janez Kotar
Vir: Nova
25. 3. 2015

In ker se takoj po poroki Primož in Nina Jeralič nista odpravila na medene tedne, sta nam priznala, da svoje pravo poročno tekmovanje načrtujeta prihodnje leto v marcu, na prvo obletnico poroke.

"V igri je sicer več destinacij, zagotovo pa bova šla v tople kraje," je povedala Nina in dodala, da si bosta teden dni vzela zase, drugega pa preživela s svojima otrokoma. Ko smo ju vprašali, ali lahko v prihodnosti pričakujemo še kakšen naraščaj, sta dogovorila, da nikoli ne reci nikoli, vendar da je njun odgovor za zdaj ne.

Veliko je takšnih, ki so novo življenjsko pot Nine in Primoža hoteli počastiti tako, kot si zares zaslužita.

Po tem, ko je Ninin brat že kot mladostnik preživel raka, je pred sedmimi leti hudo nesrečo doživel tudi njen sedanji mož Primož. Na smučanju je namreč priletel v drevesni hlod, ki je vsestranskega športnika in uspešnega atleta posedel na invalidski voziček. V dobrem in v slabem ima za Nino in Primoža tako verjetno poseben pomen. Čeprav sta mladoporočenca Jeralič že dlje časa živela kot zakonca – ne nazadnje ju poleg skupnega bivališča in priimka, ki si ga je Nina spremenila takoj, ko sta se vselila v skupni dom v Ivančni Gorici, vežeta tudi dva razposajena otroka – štiriletni Gašper in dveinpolletna deklica Neža – Nina in Primož pravita, da občutke po njuni televizijski poroki še vedno podoživljata. "Celotna poroka je bila za naju zelo čustvena. Čeprav sem se pripravljal na trenutek, ko bova povedala svoji zaobljubi, me je vseeno premagalo vzhičenje trenutka," je povedal Primož in dodal, da je pregled njunega življenja na poroki bil kot povzetek pravljice, in ne njune resničnosti. In čeprav je Nina ob Primoževih besedah vestno prikimala, je študentka organizacijskih ved dodala še, da jo je izredno ganil tudi govor njenega očeta.

"Mojega srca se je dotaknil, ko je omenil, da ga v otroštvu mogoče res ni bilo veliko doma, ampak da me ima kljub temu rad, čeprav si tega ne povemo velikokrat," je povedala Nina, ki je obenem priznala, da si lepše poroke nikdar ne bi znala zamisliti. "Kot deklica si samo sebe sicer nisem predstavljala v beli obleki, na kakšni veliki poroki. Razmišljanja o tem so se začela takrat, ko sem spoznala Primoža," je še povedala Nina. In čeprav Nina o poroki ni razmišljala kot deklica, je o njej kot otrok razmišljal Primož, saj nam je priznal, da je svojo poročno pričo izbral prej, kot je sploh spoznal Nino. "Med nama z bratom je leto in pol razlike. Skupaj sva odrasla, delala neumnosti, pravzaprav sva vse preživela skupaj. Nihče me ne pozna bolje kot brat in če bi si koga želel na ta dan ob sebi, je to on," je pojasnil Primož. Nina je sicer svojo pričo izbrala po podobnem načelu, saj se je odločila za prijateljico, s katero prijateljujeta že vse od 2. razreda osnovne šole.

PRESENETILI SO JU ZNANI OBRAZI

Mladoporočenca je sicer na poroki čakalo veliko presenečenj. Poleg pravljic, narejenih iz njunih življenjepisov, so njun poročni obred okronali tudi glasbeni nastopi Alenke Gotar, Marka Vozlja in Katarine Male, ki sta ji Nina in Primož zaželela tudi srečo ob prihajajočem naraščaju. Del presenečenja je bila tudi igralka Zvezdana Mlakar, ki je Nino in Primoža tudi uradno poročila, saj je posebej za ta dan dobila enkratno pooblastitev za sklenitev zakonske zveze.

V TRETJE GRE RADO

"Nina je za Televizijsko poroko prvič slišala, ko je bila na porodniškem dopustu z Gašperjem," je povedal Primož in dodal, da takrat nad prijavo ni bil ravno navdušen. "Naslednje leto sva potem oddaja prijavo, ampak dva dni prepozno," je nadaljeval Primož in zaključil, da jima je v tretje le uspelo. "Letos je bilo že tako daleč, da so nama prijatelji rekli, da če se ne prijaviva, naju bodo oni. To bi bilo pa smešno. Da bi te nekdo drugi 'prijavil' za poroko," je povedal Primož in dodal, da glede na to, da sta oba strastna športnika, vedno rada poudarita, da sta pri tej oddaji 'šla na zmago'.

TEŽKI TRENUTKI SO JIH POVEZALI

In čeprav sta Nina in Primož v preteklosti premagala že kar nekaj težkih preizkušenj, sta nam priznala, da čeprav niso največja družina, so po Primoževi nesreči postali veliko bolj povezani. "Ne vem, ali zaradi tega preživljamo več časa skupaj, je pa ta čas gotovo izkoriščen najbolje, kar se da," je povedal Primož, ki kljub invalidnosti ostaja zagnan športnik. "Šport mi je pomagal tudi pri rehabilitaciji. Šport prinese ogromno dobrega. Zaradi njega smo tudi doma bolj sproščeni in se manj prerekamo," je še povedal Primož. "Poleg sprehodov v naravi in kolesarjenja se nem je letos uspelo celo sankati," je z nasmehom povedala Nina. 

ZOJA AHLIN

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri