Nina Ivanič povedala grenko resnico o svoji težki bitki z izgorelostjo in povedala, da bi bila brez moža že pod rušo

17. 11. 2023
Deli
Je tudi vam Nina Ivanič podobna prelepi igralki Sharon Stone? (foto: Sandra Bratuša/Zaklop.com)
Sandra Bratuša/Zaklop.com

Igralke Nine Ivanič kar nekaj časa nismo videli, zdaj pa je povedala, kakšen je bil razlog za tako dolgo pavzo.

Igralka Nina Ivanič je zadnjih sedem mesecev bila težko bitko z izgorelostjo in ne skriva, da to obdobje ni bilo niti malo enostavno. "Telo me je že prej opozarjalo, a ker sem človek, ki je vedno poln energije, in ker opravljam delo, ki ga imam rada, se mi je zdelo, da bom že zmogla. Zgodilo se je kar nenadoma. Zdaj vem le, da je to posledica dolgoletnega dela," je nedavno povedala za revijo Lady.

Nina se zaveda, da izgorelost ni prišla kar čez noč, saj ima že leta precej natrpan urnik, aktivna je tako v gledališču kot tudi v serijah in potem so tukaj še številna druga snemanja in prav gotovo pride čas, ko telo enostavno potrebuje počitek. V zadnjih letih smo jo tako lahko videli v serijah Usodno vino, Reka ljubezni, Najini mostovi, Telenovela 1 in 2, nastopala pa je tudi v Špas teatru in seveda Lutkovnem gledališču Ljubljana. Že en sam pogled na vse vloge, ki jih je Nina igrala v zadnjih letih daje vedeti, da je delala zares veliko.

Anja Rupel odkrito povedala, da se je svojega Aleša Klinarja nekaj časa kar sramovala

V vsem skupaj pa ji je vedno stal ob strani njen mož Matjaž, za kar mu je zares zelo hvaležna. "Mislim, da bi bila brez njega že pod rušo. Matjaž mi je do zdaj vedno v življenju stal ob strani. Nikoli me ni pustil na cedilu in pustil same, vedno je dal vse od sebe in bil zanesljiv," je bila iskrena v pogovoru za Lady in povedala, da je mož zanjo skrbel 24 ur na dan, kuhal in hodil v trgovino.

Nina si je pri spanju pomagala tudi s tableti za spanje in ob tem iskreno priznala, da so bile zanjo skoraj pogubne. Za Lady je povedala, da jih je sicer že prej kdaj vzela, ko je imela veliko obveznosti in je prihajala pozno domov, zjutraj pa je že takoj hitela na snemanja.

V času, ko je bila bitko z izgorelostjo pa jih je začela jemati redno in včasih tudi po 4 na noč. Ko se je odločila, da je prišel čas, da bi jih povsem ukinila, so se njene težave šele začele. Sledilo je najtežje obdobje, spremnil se ji je obraz, dobila je kožne madeže in bila je vsa zabuhla. Na urgenci ji je zdravnica povedala, da bo verjetno dobila odtegnitveni sindrom in tako je tudi bilo, sledile so halucinacije, nočne more in vrtoglavice.

Točka preloma se je prav gotovo zgodila letos poleti, ko jo je na noge postavilo morje, sonce in morski zrak. "Telo se je čistilo strupov, stresa, na morju sem maksimalno zdravo živela, tudi spati sem počasi začela. Sonce, morje in plavanje so mi pomagali," ne skriva Nina.

Vsekakor je po tej izkušnji bolj previdna in prav gotovo bo vedela, da se je že ob prvih znakih potrebno ustaviti in telesu ponuditi tisto, kar v danem trenutku najbolj potrebuje in to je počitek.

Bonus video: Anže Kopitar in Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjata o vrhuncih športnikove kariere, o njegovi družini in o tem, kako najraje preživlja svoj prosti čas.