Nina Kamien Šimnovec in njen darilni paket, ki razveseli vsako mamico!

Nina Kamien Šimnovec in njen darilni paket, ki razveseli vsako mamico! (foto: Maja Fister) Maja Fister
Vir: Story
30. 1. 2018

Ob materinski vlogi večina žensk pozabi nase. Pozabijo na tiste čarobne trenutke, ki bi jih osrečili in potegnili iz vsakodnevnega razdajanja in skrbi za otroke.

Nina Kamien Šimnovec je prav tako mamica, ki je našla način, kako razveseliti druge. Kako materam dati tisto nekaj, da bodo lahko razvajale sebe, in zagotovo bo prav vsaka našla nekaj zase.

Story: Nina, ste mamica. Kako doživljate materinstvo in kako so se vaše vsakodnevne navade spremenile ob prihodu otroka?

Vloga mame je najlepše, a hkrati tudi izredno naporno poslanstvo. Otrok zahteva vso pozornost, vse se vrti okoli njega, časa zase imaš vedno manj, poleg tega pa si neprestano v skrbeh za njegovo zdravje in dobrobit. Vsakodnevne navade so se tako spremenile, da sploh ne vem več, kako sem živela pred Oskarjem. Vem le to, da sem imela pri načrtovanju vsakodnevnih opravkov več svobode, danes se večinoma prilagajam Oskarju. Saj veste, kako to gre: otrok ima ob dvanajstih počitek, torej je treba urnik uskladiti z njegovimi potrebami. Težko vedno narediš tisto, kar si v danem trenutku zaželiš, včasih je treba malo počakati, da prideš na vrsto. Po drugi strani pa si prepojen z ljubeznijo, spoznavaš nova čustva in poleg novega bitja tudi sebe spoznavaš v novi luči. Vsak dan se trudim, da bi bil moj otrok srečen, kar pomeni le eno - da moram najprej poskrbeti za svojo srečo, kar ni vedno lahko, je pa izpopolnjujoče.

Story: Matere pogosto pozabljajo na pomen svojega osebnega zadovoljstva, ki je zelo pomembno za prijazno, veselo in sproščeno družinsko vzdušje. Zakaj je tako in kje delamo napako?

Mame smo zelo zaščitniške do svojih otrok in včasih težko prepustimo skrb zanje drugemu družinskemu članu. V prepričanju, da znamo najbolje, večino 'bremena' prevzamemo nase, kar vodi v to, da pozabimo nase in na svoje potrebe. S tem škodimo sebi, a tudi otroku, ki ga tako še bolj vežemo nase in mu ne dovolimo, da z drugimi člani družine vzpostavi svojevrstne odnose.

Story: Ko ste bili na porodniškem dopustu, ste spoznali nekaj zanimivega. Nam zaupate, o čem ste takrat razmišljali?

Ker so bili sprehodi po trgovinah med porodniškim dopustom omejeni, sem se začela osredotočati na spletna nakupovanja. Takrat sem opazila, da obstaja malo morje spletnih trgovin za otroke, ki ponujajo vse od oblačil, igrač do otroške opreme. Kar si zaželiš, to otrok lahko dobi. Kaj pa mame? Za nas, ki se vsakodnevno razdajamo za svojo družino, nisem našla ničesar. Ničesar, kar bi razvajalo našo dušo. Tako se je rodila ideja o darilnem paketu, ki bi razveselil vsako mamico.

Story: Kako se je potem razvijala ideja od začetka do uresničitve?

Vse se je zgodilo relativno hitro. V idejo, ki sva jo z možem do uresničitve izpeljala skupaj, sva oba močno verjela, zato sva tudi pospešeno delala za to. Celoten proces je bil ob misli na vesele mamice izredno navdihujoč. Vedela sva, da želiva z darilnim paketom podpreti tudi slovenske ustvarjalce, zato sva se pri ponudnikih osredotočila le na naš trg. Izbor izdelkov ni bilo najlažje delo, saj imamo ogromno izvrstnih proizvajalcev; na najinem seznamu jih je še veliko, ki jih nameravava vključiti v prihodnje darilne pakete.

Story: Nastal je darilni paket Lepa mami. Kaj vse se je znašlo v tem paketu?

Darilni paket Lepa mami vključuje družinski rokovnik Mamina (po)moč, ki ga je izdelala znana blogerka Danijela Č. Sluga, avtorica bloga Mami na off; vključuje dva Lekovitova izdelka, in sicer univerzalno intenzivno vlažilno kremo Rosa+ ter Lekovitovo negovalno masažno olje Koktajl; naravno milo iz kozjega mleka znamke #42, ki je še posebej primerno za občutljivo kožo; ročno izdelan balzam za ustnice Krasna, ki ne vsebuje nikakršnih umetnih sestavin; in zapestnico ali elastiko za lase, odvisno od kreativnega navdiha, Pastel Pink, ki popestri vsak videz.

Story: Kakšni so odzivi mamic na tovrstno razvajanje 'za dušo'?

Lepa mami je bila izredno pozitivno sprejeta, mamice so navdušene in projekt rade podprejo.

Story: Pri snovanju ideje vam je pomagal tudi vaš mož. Kako se je on znašel predvsem v ženskem svetu?

Moram ga pohvaliti, zelo dobro. On je tisti, ki je prevzel skrb za številke, statistiko in grafe. Postavil je tudi spletno stran in profil na Facebooku. Poleg vsega tega pa je moja največja opora in motivator, ko pridejo tisti dnevi, ko luna sveti najmočneje.

Story: Darilni paket Lepa mami ponuja kar šest visokokakovostnih slovenskih izdelkov, predvsem iz naravnih sestavin, ki so namenjene kratko odmerjenim, a nujnim trenutkom samo zanje. Po kakšnem ključu ste jih izbrali in sestavili komplete?

Kot sem že omenila, Lepa mami podpira slovenske izdelke. To je bilo prvo vodilo pri sestavljanju paketa. Pri izbiri izdelkov sem sledila svojim željam in razmišljala, kaj bi sama imela, uporabljala, nosila. Družinski rokovnik Mamina (po)moč je narejen prav posebej za mamice, saj nam olajša organizacijo družinskega življenja, vendar nas hkrati opominja, da si moramo vzeti čas tudi zase. Vsebuje motivacijske citate, poleg tega pa je v njem prostor za otroško ustvarjanje, torej bo rokovnik nekoč lep spomin. Pri izdelkih za nego telesa sem stremela k temu, da so čim bolj naravni in do telesa prijazni. Milo iz kozjega mleka znamke #42, na primer, je tako nežno, da je primerno tudi za dojenčkovo kožo. Glavni ključ pri oblikovanju Lepe mami je bila misel, da vsebina darilnega paketa razvaja večino naših čutov. Lahko povem tudi to, da bo v kratkem izšel že drugi paket s petimi izdelki, v katerem bosta dva nova ponudnika.

Podpira slovenske izdelke

Story: Vaše poslanstvo je doseglo cilj: polepšati kratke proste trenutke mamicam ter jih spomniti na misel 'srečna mami je srečen otrok'. Velja to tudi pri vas? S čim se vi 'osrečite', ko potrebujete nekaj zase?

Seveda velja to tudi pri meni. Hitro sem opazila, da če sem bila sama napeta, je to čutil tudi Oskar, kar se je potem poznalo pri razpoloženju celotne družine. Rek 'srečna mami, srečen otrok' resnično drži. Ne vsakič, seveda, tudi otroci imajo dneve, ko so slabe volje, vendar mama, če je dobro razpoložena, bistveno lažje prenaša otrokove dnevne muhe. Da se osrečim, ne potrebujem veliko, sicer bi ponujala darilne pakete s počitnicami za mamice. Dovolj je občasen umik s prijateljico ali možem, ko se katera od babic ponudi za varstvo. Dovolj so večeri, ko Oskar že spi, da v miru zapišem svoje misli v dnevnik, vzamem v roke dobro knjigo ali pa si z možem pogledava film. Dovolj je pol ure več v kopalnici, da se v miru uredim in sprostim.

Story: Vaš paketek je tudi odlično darilo v času obdarovanja. Kako gledate sami na ta potrošniški svet in kaj vi sami iščete kot mamica? Kakšna darila vas najbolj razveselijo?

Hočeš nočeš trgovine poganjajo naš svet. Sicer sem sama, odkar sem mama, pri nakupih veliko bolj preudarna in vedno dobro razmislim, preden kaj kupim, sploh če kupujem zase. Vendar se še vedno rada pocrkljam, najrajši z izdelki za telo, in ko to naredim, naredim brez slabe vesti. Darila kupujemo, da nekoga razveselimo. Ne vidim razloga, da ne bi imeli enakega odnosa tudi do sebe in si občasno česa lepega podarili. Naj zaključim z mislijo, da me razveselijo vsa darila - tako tista, ki si jih poklonim sama, kot tudi tista, ki jih prejmem od drugih.

Besedilo: Mima // Fotografije: Maja Fister

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story2/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 2/2018

Story 2/2018, od 04. 01. 2018

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri