Nina Osenar: Končno sem postala prava ženska

Nina Osenar (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
2. 9. 2011

Nina Osenar nas je spustila blizu kot že dolgo ne. Razkrila nam je skrivnosti o svojem odnosu do močnejšega spola, zakaj je nekatere ženske ne prenesejo in kakšni moški jo povsem razorožijo.

Brez sprenevedanja in slabe vesti je z nami delila grenkobo in sladkosti svojega življenja, ki ga preprosto ljubi. Je zaljubljena? Kako se spopada s predsodki in vdorom v svojo intimo? Vse to in še marsikaj zanimivega smo izvedeli v sproščenem pogovoru z eno izmed najbolj zaželenih Slovenk.

Vminulih tednih so javnost razburkale njene žgečkljive fotografije, ki so nastale med počitnikovanjem na Kanarskih otokih. Vendar se Nina s tem ne obremenjuje, saj se zaveda, da je javna oseba, ki strogo loči svoje poklicno ustvarjanje od zasebnosti.

“Zasebnost v življenju mi pomeni bistvo tega, da lahko počnem, kar si želim in imam najraje. Ta ljubezen je moj oder in je moje delovno mesto, vse dokler ne ugasnejo luči, in takrat sem rada sama zase. Svoj intimni prostor si ustvarim sama in dejstvo je, da me doma nihče ne vidi. A kadar zapustim to varno gnezdo, je stvar v tem, ali si znaš narediti okoliščine, v katerih boš užival, in preprosto sprejmeš, da si vsem na očeh, ali pa se s tem nenehno obremenjuješ, kar je naravnost grozljivo. Verjamem, da je veliko takih, ki si s tem otežujejo življenje in na vsakem koraku razmišljajo, kaj bodo naredili, kdo jih gleda, kdaj jih bo ujel kakšen fotograf.

Sem izjemno neobremenjen človek, in to štejem za svojo veliko prednost. Nisem bila vedno takšna; v zadnjem letu sem na podlagi življenjskih izkušenj in kilometrine dobila trdo kožo. Že prej sem imela v sebi delčke, ki so se skozi leta sestavili v celoto. Veliko je k temu pripomogla tudi joga, ki mi je odprla oči predvsem v odnosu do sebe, ljudi, prehrane in sveta. In skupaj z vsem tem spoznanjem sem pridobila neko nezamenljivo samozavest, ki je v nekem trenutku celo neomajna. To ne pomeni, da sem zaradi tega velik ‘egotripar’, saj ego nikoli ni dobrodošel, pa čeprav vsake toliko izbruhne na površje. Nikakor si ne mislim, da sem najboljša, najlepša, da sem dosegla največ, kar lahko v svoji karieri. Govorim o samozavesti, ki potrjuje moje znanje na različnih področjih, o katerih sem prepričana, da jih obvladam, in s tem sem postala neobremenjena. Končno vem, kaj hočem, in imam občutek, da sem postala prava ženska,” brez sprenevedanja razkrije Nina, ki se ne počuti vsemogočno, ampak izjemno sposobno.

Več v novi številki revije Story.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story