Nina Osenar: Se ji bo Mihi pridružil na RTV?

Miha Brajnik, ki je z 
Nino Osenar vodil 
oddajo Moj dragi 
zmore, s Planet TV ne 
sodeluje več.
 (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Nova
24. 3. 2015

Po tem, ko se je Miha Brajnik v kratkem odseku pojavil v novi oddaji Nine Osenar in Borisa Kobala, so nekateri začeli ugibati, da je Miha zapustil Planet TV in da se bo simpatični voditelj in igralec Nini zdaj pridružil na RTV.

Govorice smo najprej preverili pri Nini, ki nam je odgovorila, da se je nekdanji sovoditelj, potem pa urednik oddaje Moj dragi zmore, v njeni novi oddaji na RTV pojavil le kot gost. "... moj sodelavec je Boris Kobal ali ni očitno?" je odvrnila Nina, ko smo jo vprašali, ali bosta z Mihijem po novem sodelavca tudi na RTV. In ker je Nina s svojimi dvoumnimi odgovori spodbudila več vprašanj kot odgovorov, smo pojasnilo poiskali še pri Mihi, ki je za nas potrdil informacijo, da s Planet TV ne sodeluje več.

"Tudi na RTV se ne selim, saj trenutno delam za oddajo Popolna poroka, ki se predvaja na Pop TV," nam je povedal Miha in dodal, da pri omenjeni oddaji sodeluje kot kreativni producent. Njegovo pojavljanje na različnih televizijah pa nas je spomnilo na pripetljaj, ki je pred kratkim pevca in novinarja Simona Vadnjala stal njegove službe na RTV. Simon, ki se je pridružil oddaji Znan obraz ima svoj glas na Pop TV, naj svojega novega sodelovanje ne bi predebatiral s svojimi nadrejenimi na RTV, kjer so ga nato kot sodelavca oddaje Prava ideja odpustili. Kot nam je pojasnil Miha, sam z nobeno televizijo ni v pogodbenem razmerju, saj svoja dela izvaja v imenu podjetja za storitve Temma – x. "Ko sem zaključil oddajo Moj dragi zmore, sem prekinil svoje razmerje s Planet TV. V razmerju do te televizijske hiše sem nastopil kot podizvajalec," je povedal Miha in dodal, da ko je pisal epizode za omenjeno oddajo za Planet TV, z njimi ni bil več pogodbeno vezan, ampak je dela izvajal preko podjetja Temma – x. "Tako sodelujem tudi s Pop TV. Torej lahko delam z vsemi televizijskimi hišami," je povedal Miha, ki ponovnega pojavljanja na RTV ne izključuje, povedal pa je, da je bilo za zdaj sodelovanje enkratno.■ Kaja Milanič