Nina Osenar zdaj povedala žalostno resnico o svojem zdravju, ki bo mnoge šokirala

Nina Osenar zdaj povedala žalostno resnico o svojem zdravju, ki bo mnoge šokirala (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
24. 5. 2022

Voditeljica Nina Osenar je v ekskluzivnem intervjuju za revijo Jana povedala, da zadnja leta zaradi hude izgorelosti ni bila sposobna niti normalno umiti zobe in skrbeti za sina. Njen partner Dejan Kontrec ji je več kot leto dni hrano nosil v posteljo, ker sama ni zmogla skoraj ničesar.

Voditeljica Nina Osenar je pred kamerami vedno kazala nasmejan obraz, kasneje je srečo v ljubezni našla v objemu nekdanjega hokejista Dejana Kontreca in ko je okusila še čare materinstva se je zdelo, da je njena pravljica popolna.

A žal se je za nasmehom in bleščečim videzom skrivala žalostna zgodba, ki ji jo njeno telo še nekaj časa ne bo oprostilo. Osem mesecev po porodu se je na družinskem praznovanju preprosto zgrudila. "Prve štiri korake sem naredila še pokonci, pri drugih treh pa sem že ugašala; glasovi so postali popačeni, vse manj slišni. V trenutku sem zaspala, kakor da bi padla v globoko komo," je povedala v ekskluzivnem intervjuju za revijo Jana.

Ko se je končno prebudila, se je njeno življenje povsem spremenilo, telo se ni več odzivalo in tako je ostalo vse do pred nekaj časa, ko je Nina po hudi kronični utrujenosti oz. izgorelosti končno spet zbrala dovolj energije in moči, da se je z Dejanom lahko odpravila v javnost, kar je storila sploh prvič od kar je hudo zbolela.

Sprva sploh ni bilo jasno, kaj se ji dogaja, saj sta s partnerjem kar nekaj časa iskala diagnozo. "Dejan mi je leto in pol nosil hrano v posteljo. Nisem imela dovolj energije niti za govor," je povedala v intervjuju, ob katerem se bodo verjetno mnogi zamislili.

Bilo je tako hudo, da je komaj prišla od kavča pa do stranišča, zaradi oslabelosti je zobe umivala kar v bideju. "Tri leta sem imela vneto grlo, težko sem dihala, v pljučih sem imela občutek vreče peska, glavobole sem imela takšne, da me je skoraj pobralo, imela sem srčne aritmije," je bila odkrita, zdravniki pa sprva sploh niso znali postaviti diagnoze.

Nini je bilo ob vsem skupaj najbolj hudo zaradi sina, saj za njega sploh ni bila sposobna skrbeti, ker enostavno ni imela dovolj energije, ki jo je komaj premogla zase. Zdaj je končno boljše, po štirih letih se tako lahko pohvali, da je prišla v fazo okrevanja. "Veselim se, da bomo počasi nadoknadili vse, kar nam je moja bolezen vzela," je bil radostna Nina, ki pa dodaja, da bo trajalo še vsaj leto dni, da bo telo okrevalo in da bo končno lahko znova normalno zaživela.