Nina Pušlar na dopustu brez telefona

Nina Pušlar na dopustu brez telefona (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
3. 10. 2017

Nina se po pestrem poletju, ko je večino koncertov imela po gradovih, vrača na odrske deske s četrto sezono Cvetja v jeseni, počasi pa že pripravlja tudi nov album. 

Z nami se je pogovarjala o minulem poletju, načrtih za jesen in o tem, kakšno je bilo letošnje leto.

Kako ste preživeli letoš­nje poletje?

Drugače kot prejšnja leta. Nisem imela dopusta v klasičnem smislu, ampak sem ga izkoristila za malo drugačen odklop, v miru, v noro lepem in prijetnem okolju, stran od vsakodnevnega okolja, stvari in ljudi, ki jih srečujem vsak dan. Odkar sem se vrnila, z ekipo ustvarjam nov album, nadaljujem s koncerti in sem v pričakovanju jeseni.

Teden dni ste preživeli brez telefona in interneta. Kako težko se je bilo odklopiti, kaj ste počeli?

Še nikoli lažje in pravzaprav se je bilo zelo preprosto odklopiti. Ko sem bila nekaj časa stran od telefona, se mi je zdel prav posrečena igračka, s katero se čisto preveč igram. Po prihodu domov sem izbrisala več kot polovico nepotrebnih aplikacij in si stvari malce bolj poenostavila.

Med konci tedna ste poleti dokaj polno zaposleni, si oddih privoščite med tednom?

Čisto odvisno, nikoli pretirano načrtovano in običajno po občutku, ob kakšnem prostem dopoldnevu. Mislim, da mi vsako leto bolj uspeva, da si sproti vzamem čas zase, rada delam, rada sem v pogonu, rada imam poln urnik, hkrati pa mi je nekaj najboljšega po takšnem tednu biti čisto brez slabe vesti in ves dan z možgani na 'off'.

Kam se najraje odpravite med prostim časom?

Najraje sem kar doma in se ne odpravim nikamor, saj sem doma načeloma zelo malo.

Imate poleti več koncertov ali si lažje vzamete prosto kot med letom?

Letošnje poletje je bilo kar polno koncertov, z izjemo dveh tednov, ki sem jih izkoristila za dopust. Po navadi je januar tisti mesec, ko si ne samo jaz, ampak cela ekipa, vzamemo malo več časa za daljši premor. Poletje je posvečeno koncertom in novemu albumu in navadili smo se, da je tako. Kot sem že v začetku povedala, pa je zame to najboljši letni čas za ustvarjanje. Poleti je drugačna energija, drugačni smo, nimamo slabe vesti, če se ne ženemo, zato se določene stvari zgodijo bolj spontano.

Jeseni pripravljate nov album. Kakšne bodo pesmi na tem albumu?

Na to vprašanje vam še ne znam odgovoriti, ker so pesmi še v nastajanju, in dokler pesem ne dobi končne podobe, pravzaprav sploh ne veš, kaj si napisal, kaj je nastalo. Čar ustvarjanja je po moje ravno v tem, da imaš v različnih fazah različno mnenje o tem, kaj je nastalo.

S pesmijo To mi je všeč ste zasedli prvo mesto na lestvici najbolj predvajanih skladb preteklega leta. Kaj ste občutili, ko se je to zgodilo?

Bistvo pesmi To mi je všeč je, da ljudje uživajo ob njej in sprejeli so jo na najlepši možni način, sploh na koncertih. Radijska rotacija in prvo mesto je posledica tega, da so se določene stvari poklopile, kot je treba. Sama na nagrade ne gledam kot na neke vrste tekmovanje, ne stremim k prvemu ali drugemu mestu ali k ne vem kakšnim številkam, ampak mi največ pomeni to, da ljudje pesmi sprejmejo in predvsem, da ko jih pojem na koncertih, uživamo skupaj z njimi.

Letos ste imeli po gradovih turnejo Malo drugače. Imate raje koncerte na prostem ali koncerte v dvorani?

Pozno spomladi, ko smo končali koncerte po kulturnih domovih, sem se z ekipo spraševala, kaj narediti, da ti koncerti, ki ste jih tako lepo sprejeli, zaživijo še na odprtem. To niso koncerti, na katerih bi ljudje pretirano žurirali. Želela sem si, da bi bili to koncerti, ki bi jih doživeli na drugačen, intimen način, kjer ima glavno besedo glasba. Dvorišča slovenskih gradov so ponudila lep način, kako koncerte iz kulturnih domov preslikati na prosto.

Povedali ste tudi, da je bilo leto 2016 eno izmed najlepš­ih, kako pa za zdaj kaže letoš­njemu letu?

V letu 2016 se je zgodilo veliko lepega in en tak preobrat v vsem skupaj, kar smo delali. V zadnjih letih sem z ekipo veliko vlagala ravno v našo koncertno produkcijo in to, da bi bili čim več okoli, čim več na odrih. Lani se je to enostavno tako lepo poklopilo, da smo imeli res ogromno koncertov in novo pesem To mi je všeč, ki je prinesla novo energijo. Letos nadaljujemo, in če je bilo lani lepo, lahko po takem poletju in po teh koncertih, ki smo jih imeli, rečem samo, da bo leto 2017 še lepše. Sploh če nam uspe še vse tisto, kar smo si zadali za jesen in vse do konca leta.

Besedilo: Klavdija Rupar
Fotografije: Igor Zaplatil

Priporočamo