Nina Pušlar: Po novem letu na daljši oddih

Nina Pušlar: Po novem letu na daljši oddih (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
13. 12. 2015

Pevka Nina Pušlar oboževalce trenutno navdušuje z novim albumom #malodrugace, že nekaj časa pa dokazuje, da se dobro znajde tudi na odrskih deskah, saj nastopa v muzikalu Cvetje v jeseni, v katerem si je nadela predpasnik in se prelevila v Presečnikovo Meto. Mi smo jo ujeli tik pred nastopom v razprodanem Cankarjevem domu.  

Story: Na socialnih omrežjih ste pred kratkim objavili, da vas je v posteljo položila bolezen. Je bilo kaj hujšega ali je šlo le za prehlad?

Ne, ni bil prehlad, mislim, da je šlo za gripo. Že deset let nisem bila tako bolna. Začelo se je s tem, da nisem mogla niti stati na nogah, bolelo me je grlo. Čas je bil za počitek.

Story: Septembra ste praznovali 10 let kariere. Kakšen je občutek, ko se zazrete nazaj?

Zelo lep! Menim, da bi bilo nekaj hudo narobe, če ne bi imela takih občutkov po takem koncertu. Koncert v Križankah in novi album #malodrugace sta mi ostala v res lepem spominu, zato upam, da smo ob tem uživali vsi. Tudi publika.

Story: Kako ste se v vseh teh letih spremenili?

Kako sem se spremenila? Prav gotovo sem se. V obdobju mladostniških let, vse tja od 16. pa do 26. leta, pride namreč tudi do velikih prelomnic, kot sta selitev, življenje na svojem ...

Story: Velika prelomnica pa je prav gotovo tudi muzikal Cvetje v jeseni. Kaj vas je pritegnilo k sodelovanju?

Dobra zgodba, dobra ekipa ... Čeprav, ko sem se odločila za sodelovanje, nisem vedela, da se bomo z ekipo tako dobro ujeli. Mislim, da vsi že od začetka zelo uživamo, po vseh ponovitvah pa je vez med nami le še močnejša. Velika prednost muzikala Cvetje v jeseni je slovenska avtorska zgodba tako knjige kot muzikala in vesela sem, da sem lahko del te predstave.

Story: Ste v mladosti prebrali Tavčarjev roman Cvetje v jeseni?

Sem, v osnovni šoli, vendar vsekakor ne s takim veseljem kot zdaj. (smeh) Takrat je bilo to obvezno čtivo, zdaj pa sem ga prebrala kar trikrat. Poglobila sem se v vlogo in raziskovala karakter ter zgodbo veliko globlje, bolj natančno kot takrat.

Story: Kater prizor vam je najljubši?

Morda scena ljubosumja ... Ali pa ne! Moja najljubša scena je, preden gremo k maši, takrat najbolj uživam v vlogi Mete, saj pošljem Janeza, naj se gre preobleč. Pa tudi po maši, ko Meta res pokaže tista prava čustva. Takrat je res zanimivo odigrati vlogo.

Story: Kaj imata skupnega Nina in Meta?

Uf, to, da sva obe odraščali na vasi, poleg tega pa tudi mnogo karakternih značilnosti. Meta ima sicer v romanu 18 let, in če dobro pomislim, sem ji bila tudi sama v tistih letih zelo podobna. Pri sedemindvajsetih bi v kakšni situaciji verjetno odreagirala drugače, je pa zame vedno kompliment takrat, ko naju kdo primerja in pripomni, da sva si podobni.

Story: Kakšni izzivi vas čakajo v naslednjih tednih?

Predvsem predstave in koncerti, moj urnik bo zagotovo zaseden. Moram pa omeniti, da imam v decembru zelo pomemben, že peti 'tradicionalni' koncert v domači Ivančni Gorici. Potem pa sledita novo leto in kakšen daljši oddih. Morda Mehika, Kuba, kdo ve ...

Story: Torej bodo prazniki delovni?

Ja, seveda. Prave praznike bom zagotovo preživela v krogu družine, za novo leto pa za zdaj še nimam posebnih načrtov. Mogoče pa bom tudi tokrat na odru.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Goran Antley

Značke: Nina Pušlar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story49/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 49/2015

Story 49/2015, od 03. 12. 2015