Nina Pušlar se poslavlja kot Metka

Muzikal so doslej uprizorili že več kot 150-krat, v verze strnjena ljubezenska zgodba je očarala več kot 80 tisoč gledalcev. (foto: MIšA MARGAN) MIšA MARGAN
Vir: Lady
7. 3. 2019

Ekipa muzikala Cvetje v jeseni bo peto leto od prve uprizoritve v ljubljanskih Križankah s poslovilno turnejo sklenila svojo pot.

Ob koncu tega leta se bosta tako Meta in Janez, junaka ene najlepših slovenskih ljubezenskih zgodb, umaknila iz soja odrskih luči. Poslovilno turnejo, ki jih bo vodila po vsej Sloveniji, bodo ustvarjalci začeli marca v Mežici, vrhunec pa načrtujejo v poletnih mesecih, s posebnima predstavama v letnem gledališču na Studencu in Škofji Loki.

“Med ustvarjalci so se stkala številna prijateljstva, rodile ljubezni, celo šest otrok. Skupaj smo demantirali dvomljivce, ki niso verjeli, da bi muzikal pri Slovencih lahko doživel odobravanje. In s hvaležnostjo smo sprejemali aplavze in naklonjenost publike, ki nam je vsakič znova dala polet. A prišel je čas za nove izzive. Meta in Janez bosta zapustila soj odrskih luči, želimo si, da bosta lahko stopila pred objektiv filmske kamere. Upamo, da bomo lahko zbrali dovolj sredstev, da posnamemo vrhunski film, prvi slovenski celovečerni muzikal,” je povedal izvršni producent muzikala Gorazd Slak.

Na odru se je od premiere pa do danes zvrstilo 24 igralcev. V vlogi Mete sta se izmenjevali Nina Pušlar in Maja Martina Merlak, v vlogi Janeza so gledalci lahko videli Matjaža Robavsa in Domna Križaja. S Cvetjem v jeseni se je prebudila tudi ljubezen Slovencev do muzikala – v zadnjih letih je namreč ta žanr doživel pravi razcvet in osvaja slovenske velike in male odre.

Besedilo: A. P. K. // Fotografija: Miša Margan