Nina Pušlar: Vsako leto na enega kuhančka

Nina Pušlar: Vsako leto na enega kuhančka (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
22. 12. 2017

Nina Pušlar je na intervju pribrzela kar s svojim avtom. December je zanjo naporen mesec, poln koncertov, a si kljub temu vzame čas za svoje najdražje. Poleg tega je izdala tudi svojo novo pesem z naslovom Lepa si, za katero je posnela tudi videospot. Pogovarjali sva se tudi o avtomobilih in zavarovanju, saj je postala obraz spletnega zavarovanja za avtomobil, ki jo preprosto navdušuje.

"December je tudi letos zelo pester, poln koncertov in veseli me, da je tako," se zasmeji Nina in vidim, da jo je že prijelo veselo decembrsko vzdušje. "Koncerti na prostem, na trgih, ko je vse okrašeno in se svetlika, so res nekaj posebnega in značilni samo za december. Čeprav nam je na odru tudi zelo hladno, uživam v teh koncertih, ker so ljudje v posebnih občutkih in jim je veselje peti in igrati." Rada ima zimo in v njej najde tudi navdih. "Všeč mi je, ko sneži, in všeč mi je zimska idila, v tem smislu te okolica res navdihuje. Praznike ima res rada." Med opazovanjem jelke v lokalu, kjer sva se dobili, mi Nina pove, da ji lani sploh ni uspelo postaviti jelke. "To se je zgodilo prvič, toliko sem bila zdoma, da je šlo kar mimo. Letos sem se odločila, da jo postavim malo prej." Darila pa zelo rada nakupuje, čeprav prizna, da največkrat mimogrede in ne ravno zadnji hip. "Darila izberem odvisno od osebe in trenutka. Veliko idej dobim že prej, dobro jih poznam in mi to ni težko. Seveda poslušam in si stvari že prej zamislim, zato je nakupovanje vedno hitro in brez nepotrebnega zapravljanja časa v trgovinah." Nostalgično se spomni, da je včasih sama ustvarjala novoletne voščilnice in prizna, da ima na to zelo lepe spomine.

Za praznike doma

Zadnja leta je za praznike doma. "Kaj dobrega skuhamo, se obdarimo s kakšno malenkostjo in se družimo. Pa brez glasbe seveda ne gre " Njen najlepši spomin na božič pa je ta: "Vsakoletni božični koncert s pevskim zborom, ko smo prepevali božične pesmi. Vedno sem uživala, vse otroštvo in

najstništvo. Vsako leto." Ko jo povprašam po najbolj nepozabnem darilu, ki jo je najbolj navdušilo, odgovori s spominom na zgodnje dni: "Težko je izbrati samo eno, imam pa najlepše spomine vezane na otroštvo, ko je bilo vsega manj in je vsaka stvar ogromno pomenila."

Stalno je v avtu

Nina veliko časa preživi v avtomobilu, najraje pa vozi kar sama. "Na večino koncertov se vozim s svojim avtom. Avto ni samo prevozno sredstvo od točke A do točke B, ampak mi mora ponuditi še veliko več, da kilometre uspešno prevozim, se počutim dobro in s poti ne prihajam utrujena." Zato je pozorna tudi na zavarovanje. "Imam avtomobilsko zavarovanje s kompletnim kaskom in vsem, kar pride zraven. Veliko smo na cesti in veliko se lahko tudi zgodi, zato je treba biti ustrezno zavarovan." Nina je inovativna milenijka, ki sledi trendom, je torej zato postala obraz spletnega zavarovanja WIZ Perla? "Da. Spletno zavarovanje WIZ lahko skleneš v pižami, v copatah, kar na kavču, kadarkoli, zadnje čase celo med mojim koncertom! WIZ je spremenil način urejanja zavarovanj. Všeč mi je, da so wizovci s Perlo pomislili na vse, ki svoj avto uporabljajo le za najnujnejše poti. To je nov, drugačen in urban pogled na avtomobilsko zavarovanje." Posebnost tega zavarovanja je tudi, da vsi, ki na leto prevozijo manj kot šest tisoč kilometrov, prejmejo 50-odstotni popust.

Ženske smo boljše voznice!

Ko jo nagajivo vprašam, ali so moški boljši vozniki kot ženske, me pogleda in pove: "Pa kaj še? Itak, da smo ženske boljše voznice!" Nato pa doda: "Veliko vozim, že odkar imam izpit, in v avtu se počutim zelo domače. Strah me je le, ko sem utrujena in vidim, da mi zbranost pojenja. Takrat se raje ustavim, grem na zrak, naredim premor in nadaljujem sveža." Ker stalno vidim voznike in voznice, ki v avtomobilih telefonirajo, kar je zelo nevarno, jo povprašam še o tem. "Ja, telefoniram v avtu, saj se mi sistem v avtomobilu sam poveže s telefonom in vse funkcije opravljam prostoročno. Tekstovna sporočila sem v avtu zamenjala za glasovna sporočila, je pa edino pravilno, da je človek za volanom osredotočen na vožnjo in na nič drugega. Na to se moramo vsakodnevno opozarjati."

Besedilo: Eva Jandl // Foto: Helena Kermelj, Mimi Antolovič za WIZ.si