Nina Šušnjara: Izpolnil edino merilo!

Nina Šušnjara: Izpolnil edino merilo! (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
22. 11. 2016

Na zadnjem Mercedes Benz Fashion Weeku je svojo novo kolekcijo predstavila tudi simpatična Nina Šušnjara, ki je pred nekaj meseci glasen aplavz požela na drugi strani oceana. Oblikovalka je nadvse hvaležna staršem, ki jo že od nekdaj podpirajo na njeni poti, zaupala pa nam je tudi, katerega izmed meril je najprej izpolnil njen dragi Anže.

"Moja mami je od tretjega razreda le pogledala moj dnevni stajling, ali je vse okej. Da nisem recimo hodila s kratkimi majicami sredi zime," se spominja Nina, ki je že v malih letih rada eksperimentirala z oblačili. Njena mama je zato poskrbela le, da je bila kot deklica oblečena vremenskim razmeram primerno, oblačila in kombinacije pa sem si zamišljala povsem sama.

"Nikoli nisem bila ne rokerica in ne pankerica. Poslušala sem zelo različno glasbo. Skoraj 25 let sem plesala v skupini, v kateri smo se odlično razumeli. Sami sebi smo bili dovolj. Oblačila sem se v stvari, ki so mi bile všeč," v smehu prizna oblikovalka z rožnatimi lasmi, ki nikoli ni imela potrebe vključiti se v subkulture, saj je imela svoje prijatelje.

Člani skupine so imeli številne različne sloge, skupna pa jim je bila ljubezen do plesa. Sicer pa se je njena ljubezen do oblikovanja začela razvijati že v vrtčevskih letih, njeni starši pa so jo na poti ves čas podpirali in ji stali ob strani.

"Srečna sem lahko, da so me starši že od začetka podpirali na moji poti. Videli so mojo strast do oblikovanja, saj sem od tretjega leta ure in ure risala. Mami še danes pove, da kaj drugega sploh ni prišlo v poštev," razkrije Nina, ki se poleg modnega oblikovanja odlično znajde tudi v kuhinji. Kot nam je zaupala, v kuhanju resnično uživa, vendar le če ima čas. Vsak svoj obrok rada nadgradi z zelenjavo, včasih pa si privošči povsem preproste kombinacije.

"Rada kuham in mislim, da sem kar dobra, vsaj tako pravijo drugi. To je moj hobi, če pa bi neko kreativno stvar spremenila v posel, bi ugasnil ves čar," pojasnjuje z nasmehom. Nad njenimi kuharskimi mojstrovinami je navdušen tudi fant Anže Zalar, z oblikovalko pa sta se sprva ujela zaradi odličnega smisla za humor.

"Sem velika ljubiteljica humoristične serije Prijatelji. Pred spanjem vedno pogledam vsaj en del, in to že 20 let. Znam jih tako rekoč na pamet! Ta humor mi je odličen in me pomiri, junaki so obenem prijazni in prikupni. Nekoč sem šla na zmenek, pa mi je fant dejal, da ne razume Prijateljev. Takrat je to postalo edino merilo pri iskanju fanta. Z Anžetom sva se ujela ravno zaradi tega, vse drugo pri njem je le še dodaten plus," v smehu še pojasni Nina.

Priporočamo