Nina Šušnjara: O svojih kreacijah je sanjala

8. 10. 2009 | Vir: Lea
Deli

Mlado in uspešno modno oblikovalko Nino Šušnjara le še nekaj dni loči od njene velike modne revije, ko bo 15. oktobra presenetila slovensko modno sceno. Pripravlja namreč modni spektakel, na katerem bo predstavila več kot 70 oblačil kolekcije, ki jo je poimenovala Retrospektiva.

Potem ko so največje slovenske zvezdnice množično hodile k njej po obleke, se je Nina odločila, da je zdaj na vrsti še ona.

Drzna Nina je svojo obsežno kolekcijo oblačil pripravljala dobro leto, ki jo je v popolnosti dodelala tudi po tem, ko se je po dodatni navdih odpravila v New York.

‘’Dolgo sem premlevala, kaj in kako, nato pa sem se odločila, da bo prva kolekcija v retrospektivnem slogu, saj se bom tako najbolje predstavila širši publiki kot oblikovalka. Nato sem odšla v New York, kjer sem v enem mesecu obiskala skoraj vse ‘vintage shope’, kjer sem črpala dodatni navdih. Ko sem se vrnila, sem v eni noči narisala vso kolekcijo. Seveda pa se je skozi čas spreminjala, izpopolnjevala in nadgrajevala, zato tudi toliko neprespanih noči, saj sem kreacije potem že sanjala.’’

Kreacije so nastajale v sanjah

Mlada in drzna oblikovalka, ki se je hitro prebila med slovensko modno elito, saj vsi modni strokovnjaki njene kreacije občudujejo, nam je tik pred svojo prvo samostojno modno revijo, ki se bo v zgodovino slovenske mode zapisala kot kolekcija z največ kosi enega oblikovalca, zaupala, od kod je črpala ideje za kolekcijo.

‘’Sem perfekcionist na tem področju in veliko premišljujem o idejah ter jih že v glavi poskušam do potankosti dodelati. Velikokrat to ne gre tako na hitro, zato verjetno posledično tolikokrat sanjam o svojih kreacijah, in ko se zbudim, si rečem: To je to! Nato čim prej oblačilo narišem na papir. Tako je bilo tudi z mojo prvo kolekcijah, ki sem jo poimenovala kar Retrospektiva. Ker me osebno navdihujejo 60. in 70. leta,’’ je povedala.

Obleče tudi svoje kreacije

Najlepša med modnimi oblikovalkami nam je zaupala, da lastne kreacije obleče redko, največkrat za posebne priložnosti.

‘’Raje delam za druge, ampak to ne pomeni, da svojih kreacij ne nosim. Ko je res kaj posebnega, se oblečem v svojo obleko. Sicer pa pri izbiri oblačil nisem izbirčna, le všeč mi mora biti. Tako nosim znane in neznane znamke oblačil, pa tudi oblačila drugih slovenskih oblikovalcev. Zdi se mi super, da lahko kombiniram kose različnih cenovnih razredov. Pomembno je, da se oblačila ujemajo z mojim slogom, ki je nekoliko nostalgično obarvan, tako kot moja prihajajoča kolekcija,’’ je še povedala Nina.