Nina Wabra in Gal Jakič: Načrtujeta družino

Nina Wabra in Gal Jakič (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
13. 5. 2012

Prejšnji teden je minilo dve leti, odkar je voditeljica in novinarka Nina Wabra doživela hudo prometno nesrečo, po kateri je postala tetraplegičarka. Nina pravi, da je od takrat zaživela drugo življenje in da bo priložnost tokrat popolnoma izkoristila, kar počne ob zaročencu paraolimpijcu Galu Jakiču.

Dve leti po nesreči se Nina brez negativnih čustev spomni, kaj se ji je zgodilo: "Rada na vsake toliko pogledam fotografije nesreče, da me spomnijo, kakšno srečo imam. Res sem imela ogromno srečo, ne vem, kaj in kdo vse mi je bil takrat naklonjen. Že ko sem bila v bolnišnici, sem želela videti fotografije razbitega avtomobila, čeprav mami tega takrat ni razumela. Jaz pa sem se ob tem čudila, iz česa sem se izvlekla," se spominja.

Nina in Gal sta oba zelo pozitivna glede tega, kar se jima je pripetilo. Gal se je namreč pri 13 letih kar naenkrat zbudil hrom od pasu navzdol, kot so pozneje ugotovili, je doživel infarkt hrbtenjače. A kot sama pravita, se je vse zgodilo z razlogom in nobeden ne obžaluje ničesar, saj se sicer ne bi spoznala.

"Še vedno pravim, da sem po nesreči zaživela čisto na novo in zaradi tega postala močnejša. Veliko raje imam življenje in hvaležna sem za vse, kar imam. Pa tudi Gala verjetno ne bi spoznala, če se to ne bi zgodilo," razlaga veselo.

Ker Nina še ni dosegla popolne samostojnosti, ji je zdaj, ko ima Gala, veliko lažje, saj gresta lahko sama, kamorkoli želita. Gal ji z veseljem vedno pomaga, vendar ob tem ne sili vanjo: "Nočem siliti vanjo, ker mislim, da je prav, da nekatere stvari spozna sama. Če mislim, da je potrebno, ji kaj omenim, odprem temo, potem pa počakam, da razmisli o tem, da ideja dozori in da se je sama pripravljena s tem soočiti," razlaga.

Pred dvema mesecema pa sta Nina in Gal naredila korak naprej. Malo po tem, ko se je Gal vrnil iz Amerike, kjer je treniral in tekmoval v smučanju, jo je zaprosil za roko. "Že ko sva se spoznala, sem vedel, da se bom poročil z njo, zaroko pa sem začel načrtovati dva tedna pred prihodom v Slovenijo. Želel sem jo zaprositi nekje na morju, vendar si je malo pred tem zlomila nogo, zato bi na to moral čakati še kar nekaj mesecev, pa sem se odločil, da jo zaprosim kar doma," se spominja Gal.

Nina najprej sploh ni razumela, kaj se dogaja, saj je mislila, da je Gal po nesreči padel z vozička, ko se je želel presesti. "Najprej sem mislila, da je zdrsnil, šele potem sem videla, da je šel na kolena," razlaga v smehu in doda: "Vsa slabovoljna sem ležala na kavču, ker zaradi mavca nisva mogla nikamor, potem pa je rekel nekaj v smislu, da ne bom tako žalostna in slabe volje, in me vprašal, ali bi se poročila z njim."

Gal je prstan kupil že v Ameriki in se zaradi njega skoraj ni vrnil domov takrat, ko je bilo načrtovano. "Petnajst minut, preden sem imel odhod proti letališču, sem šele dobil prstan v roke. S pošte so mi ga poslali v blok, kjer so mi rekli, da ga nimajo, tako da se je zakompliciralo, ampak na koncu se je vse izšlo, kot je treba," razlaga.

Čeprav sta se o poroki že prej veliko pogovarjala, je bila Nina vseeno zelo presenečena: "Vedela sem, da se bo to nekoč zgodilo, ko pa se je zgodilo, sem bila šokirana in sploh nisem mogla verjeti. Najprej sem bila nekaj časa tiho, ker mi ni bilo jasno, ali resno misli. Še kakšen teden sem se spraševala, ali to dejansko pomeni, da se bova kmalu poročila, ali je bilo to vse skupaj kar tako," se spominja.

Čeprav ne želita razkriti, kdaj in kje bo poroka, pravita, da se bo zgodila še letos. Njuna edina želja je, da bi bila čim bolj preprosta in da ne bi bilo nobene živčnosti. "Nikoli mi ni poroka pomenila nekaj, kar mora biti, ampak neko lepo stvar, s katero potrdiš zvezo in pokažeš svoja čustva. Je bolj tematski žur," se pošali Nina.

Ko bo prišel čas, nameravata imeti tudi družino: "Pozanimala sva se in izvedela, da imava lahko otroke, tako da bova imela nekoč družino. Od nesreče naprej sem nehala govoriti, da bi kaj delala ali imela, ampak raje rečem, da bom počela kaj, in tako je tudi pri otrocih. Imela jih bova. Vendar najprej pride poroka," pravi.

Nova Story že v prodaji

Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri