Nina Wabra Jakič: “Naš kuža je legenda, dobesedno!”

Nina Wabra Jakič: “Naš kuža je legenda, dobesedno!” (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
20. 9. 2015

Nina Wabra Jakič je povsem zaljubljena v svojega štirinožnega prijatelja, ki je s prihodom njenega moža in otroka postal član večje družine. Ljubek kosmatinček pa ima tudi prav nenavadno ime, ki mu ga je Nina dala, ker je že na začetku ugotovila, kakšen 'faconast pobalin' je.

Ne, ne govorimo o priljubljeni otroški igrači, temveč o psu, ki je v Ninino življenje vstopil po naključju. Lego je svoje ime dobil šele tri dni zatem, ko je pristal pri njej. "Sestra ga je našla, ko je šla po brikete za svoja kužka. Bil je edini košat pes v leglu in sestra je upala, da je še na voljo. Ko ga je prinesla, je bila seveda ljubezen na prvi pogled," pove Nina, ki je nemudoma videla, za kakšnega 'faconarja' gre, in po obnašanju sodeč je bilo jasno, da je prava legenda. Sprva mu je dala kar ime Legenda, pozneje pa ga je skrajšala na Lego. "Ko ga mami še ni videla in je slišala, da je mešanček Lego, se je ustrašila, da je to zato, ker je tako trapasto 'sestavljen'," v smehu pove Nina, ki ga ni poimenovala po lego kockah. "Včasih ga klicem žaba, pikec, bučman ..." še ljubeče doda.

Pes jo zna potolažiti

Lego je izredno razigrano in veselo bitje, ki pa je tudi svojeglavo. "Hudo močno voljo ima, kar mi je všeč. A včasih mu to tudi škodi," se nasmeji Nina, ki doda še, da ob vsakem ukazu kuža temeljito premisli, ali se mu ga splača upoštevati. Je tudi zelo čuteč, takoj ve, ali je Nina v slabi koži, in jo zna potolažiti. "Ko sem imela po nesreči slabe trenutke, največkrat ponoči, me je začutil in mi položil glavo na prsni kos. Tja, kjer me je tiščalo. Takoj sem se bolje počutila," pojasni Nina in doda: "Zdaj pa mi pomaga tudi tako, da mi pobere s tal stvari, če mi padejo, in je po tem ves ponosen, kar glasno pove."

Ko joče Leo, je Lego nesrečen

Simpatičen Lego se je odlično privadil na dojenčka, kar je Nino sprva skrbelo, saj prizna, da je kosmatinčka razvadila. "Skrb je bila odveč. Če je le priložnosti, pritisne Leu poljubčka. Kadar mali joka, je Lego ves nesrečen in preverja, kaj je narobe," pojasni Nina, ki vidi, da ga ima pes rad in ga čuva. Sicer pa je Logo res legenda, saj je z Nino preživel že marsikatero dogodivščino, skupaj sta se odpravila celo na koncert za dan mladosti.

Značke: Nina Wabra

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri