Ninini (Big Brother) nasveti za dober 'sebek'

Ninini (Big Brother) nasveti za dober 'sebek' (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
6. 5. 2015

Nina Golub je edina tekmovalka hiše Big Brother, ki je z Ano Marijo Mitić ob vstopu v ta resničnostni šov posnela znameniti 'sebek'. Zakaj? Že desetletje je Ninina velika ljubezen fotografija, tokrat pa je samo za govori.se razkrila svoje skrivnosti do dobrega posnetka.

Kaj sploh je Selfie?

To je fotografija, ki jo narediš sam s pomočjo mobilnega telefona ali fotoaparata. Lahko bi rekli, da je postal fenomen z razcvetom socialnih omrežji. Spodaj vam namenjam nekaj nasvetov za popolni 'selfie'.

1. Najbolj pomembna je svetloba

Nedvomno je pri takšnem fotografiranju najpomembnejša stvar, na kateroje treba paziti ravno izbira pravilne svetlobe. Najboljša svetloba je nežna svetloba, ki jo najdemo ob oknu z zagrnjeno zaveso, na prostem ... Vsekakor pa se izogibajte direktnemu soncu, svetlobi iz svetilk ...

2. Tudi ozadje mora biti primerno

Pri fotografiranju svojega 'selfija' nikakor ne smemo pozabiti na to, kakšno bo naše ozadje. Razmetana soba ni ravno primerna, raje pojdite v naravo – 'selfiji' potrebujejo čim bolj preprosto ozadje, saj mora biti na fotografiji najprej opazna oseba in ne ozadje. Najboljše je izbrati belo steno, gozd, travnik ...

3. Bodi sam sebi všeč

Zveni sicer malo samovšečno, ampak tudi to je ena izmed zelo pomembnih stvari, ki jih morate vedeti pri izdelavi svojega 'selfija'. Najlepša fotografija bo nastala ravno, ko boste izžarevali karizmo, tisto nekaj, kar bodo drugi takoj opazili. Torej obleci se v nekaj, v čemer se boš počutil udobno in se pri fotografiranju zabaval.

4. Efekti dajo boljši učinek

Fotografijo lahko pred objavo tudi uredite. Današnji pametni telefoni imajo na voljo ogromno aplikacij s pomočjo katerih lahko fotografijam dodate efekte, ki fotografijo naredijo boljšo.

5. 'Selfi' palica dober pripomoček

Pri izdelavi 'selfija' je zelo dober pripomoček tudi 'selfie' palica, s katero podaljšaš svojo roko in tako v kader ujamemo več. Takšen pripomoček lahko kupite preko interneta.

Za govori.se je prispevek pripravila Nina Golub

Priporočamo