Nino Ošlak je srečno samski!

27. 3. 2015

Vsestranski glasbenik Nino Ošlak v pomlad vstopa s čisto svežim, energičnim pop-rok singlom, ki nosi neposredno sporočilo in naslov: Dovolj romantike! Leto in pol od izdaje prve plošče pa se ne predstavlja samo z novim, udarnim glasbenim izdelkom, ampak tudi z živahnimi in odštekanimi promocijskimi fotografijami, ki smo jih prvi objavili v reviji Story!

Pesem je popolno nasprotje Ninovih zadnjih, ki so bile precej romantično obarvane in bolj umirjene.

"Ker gre za zelo kitarsko pesem, ki je po zvoku na trenutke blizu celo kakšni rok skladbi, smo se z ekipo odločili, da za to pesem posnamemo popolnoma drugačne, po domače povedano, totalno odbite fotke. Takšne, kot je tudi pesem," razlaga Nino o novem projektu Dovolj romantike. Pravi, da je bila ideja o bolj odštekanih in barvnih fotografijah pravzaprav zelo logična poteza, saj je pesem tako zelo drugačna in posebna. "Večerja v dvoje, svečke, romantična komedija, vikend na morju ... To je le nekaj stereotipnih romantičnih ženskih želja, ki jih opevam v novi pesmi. A seveda, po moško hitro sklenem, da si želim hitreje k 'sladici'. (smeh) Sporočilo je tudi v refrenu zelo neposredno, ko prepevam, da bi rad, da zmečkava srajco zlikano in da naj ne bo vse skupaj tako pocukrano," razlaga mladi pevec, pianist in glasbeni avtor, ki so mu zadnje čase všeč zelo realna besedila, brez nepotrebne pretirane poetičnosti. V novem singlu gre tako za večno zanimivo tematiko moško-ženskega odnosa in za to, kako ga vidijo moški in kako se jim zdi, da ga vidijo ženske.

"Za fotografiranja in različne televizijske nastope je make-up nujno zlo tudi za nas, moške," v smehu pove glasbenik, ki ne mara ličenja in vseh drugih priprav na snemanje ter fotografiranje. A vseeno ničesar ne prepušča naključju, saj se zaveda, da je vizualna podoba pomembna, tako kot glasbena. Tokrat je za ličenje na snemanju fotografij poskrbela umetnica ličenja Branka Pavlović, nad katero je Nino navdušen. "Moški smo, roko na srce, precej redko v lepotnih salonih, pri Branki pa se človek počuti res neverjetno prijetno in sproščeno," Nino začudeno ugotavlja, da do zdaj še ni bil tako navdušen in presenečen nad končnim make-up izdelkom. "Branka je res mojstrica in zna narediti popolnoma naraven make-up, kar je presenetila tudi mene, čeprav sem bil že neštetokrat gost različnih TV-oddaj, posnel že šest videospotov ... in takrat te vedno v roke dobijo mojstrice ličenja." Fotograf Marko Maag tako sploh ni imel težke naloge, saj ni bilo na koncu treba narediti nobenih večjih popravkov fotografij, saj je bil material že v osnovi tako dobro posnet. Za Ninovo pričesko že vrsto let skrbi njegova osebna frizerka Jasmina Omejec, ki ji pevec zaupa, tudi kadar ima bolj drzne ideje. Tudi tokrat je poskrbela, da je bil vsak las na svojem mestu, razen na koncu fotografiranja, ko je fotograf želel še bolj drzne fotografije z drugačno, bolj skuštrano pričesko.

S fotografom Markom Maagom je Nino v fotografskem studiu, na velikem rumenem platnu, ustvaril barvne in zelo živahne fotografije. "Z Markom se poznava že vrsto let, režiral je tudi večino mojih zadnjih spotov, med drugim spot za balado A je vse ok?, ki ga predvaja celo MTV Adria. Vzdušje na snemanju je bilo zelo sproščeno, ogromno smo se presmejali. Ko pa smo slikali prizore s šopkom vrtnic v zobeh, se je malo zalomilo. Slabo smo odstranili trnje, zato sem enega ugriznil. Hvala bogu ni bilo nič hujšega in se je krvavitev dokaj hitro ustavila, pa tudi srajca ni bila bela in se kri ni prav nič poznala," opisuje pevec nezgodo s fotografiranja. Pripetljaj se je zgodil sicer proti koncu fotografiranja, tako da je bil večinski del materiala že posnet, a vseeno se je ekipa ustrašila, ali bo dovolj kvalitetnega materiala, zato so vztrajali do konca.

Nino v novi pesmi precej neposredno opisuje, kako vidi tipično zvezo, nam pa je povedal, kakšnih stereotipnih zmenkov ne mara. "Besedilo sem napisal po enem od neuspelih zmenkov. (smeh) Vse sem naredil tako kot v ameriških filmih: večerja, svečke, ampak vseeno se ni izšlo po načrtih. Pač ni bilo prave kemije. Ko so v najstniških letih hormoni precej divjali, sem vedno želel že na prvem ali hitro po prvem zmenku priti do tiste glavne zadeve, do 'sladice', (smeh)" se spominja prvih let na fakulteti Nino. Pravi, da je bilo to precej razburkano obdobje, ki pa ni trajalo zelo dolgo. Danes je bolj zadržan oziroma si želi dekle najprej bolj spoznati, preden stopi korak naprej: "Odnosi so lahko prej ko slej precej zapleteni, ženska postane lahko ljubosumna, želi takoj bolj resno ... Jaz pa sem malo bolj umetniški tip. (smeh) Potrebujem svoj prostor, svobodo, da lahko ustvarjam. No, ko bo prišla tista prava, bo tudi to gotovo lahko sprejela in bodo zadeve tekle lepo, do takrat pa ostajam srečno samski."

Napisala MIMA

Fotografije Marko Maag

Make up artist Branka Pavlović

Značke: Nino Ošlak