Nino Ošlak: Postal že pravi 'dec'

Nino Ošlak: Postal že pravi 'dec' (foto: Nejc Tomšič) Nejc Tomšič
Vir: Nova
26. 1. 2016

Nino Ošlak je vsestranski glasbeni umetnik, magister in profesor glasbe, ki je pred kratkim z odliko zaključil študij na ljubljanski glasbeni akademiji. Kljub mladosti se lahko pohvali s številnimi uspehi, h katerim bo v kratkem dodal še enega večjih v svoji karieri. Da pa bo zadeva še nekoliko bolj sočna, je mladi virtuoz naredil velik korak in se razgalil kar pod prho!

Nino se pripravlja na izid svoje druge avtorske plošče in za potrebe novega videospota za pesem Pod tušem je pokazal še nekoliko več! Pred fotografskim objektivom Nejca Tomšiča se glasbenik ni znašel prvič, saj je z njim sodeloval že pri nastajanju promocijskih fotografij ob izdaji prvega albuma Simfonija. Tokrat je ob izdaji svojega novega videospota in tik pred izidom svoje nove avtorske plošče, na kateri je tako kot pri prvencu sam poskrbel za glasbo in vsa besedila, poziral malo drugače kot do zdaj. Pred leti, ko je še začenjal svojo pevsko kariero, je bil še precej 'mlečen' in suhljat fantek, danes pa je zrasel v postavnega mladeniča. Fotografu je poziral najprej delno oblečen, vendar pod prho. Nastale so estetske, umetniške fotografije, ki bodo gotovo razveselile Ninove zveste poslušalke, poleg tega pa tudi preostale ženske, ki si rade pogledajo zapeljive fotografije mladih, postavnih moških teles.

Pozneje je slekel še majico in nastalo je še nekaj vročih fotografij, zaradi katerih bo Nino gotovo spet dobil kakšno ponudbo za delo v manekenskih vodah. "Večkrat so me že povabili, a me tovrstno delo ne zanima tako resno. Mislim, da je to tako kot glasba precej resen posel, in če bi se ga lotil, bi moral glasbo opustiti, kar pa verjamem, da se ne bo zgodilo. Veste, nisem zato garal leta in leta z vadenjem klavirja, petja, študijem na akademiji ... Glasba je moje poslanstvo, modeling, ki pa je občasno tudi del glasbenega posla, pa jemljem bolj za zabavo in kot eno 'nujno zlo' v svetu popularne glasbe." Športnik po duši, ki redno teče in kolesari, v zimskem času smuča in občasno obišče fitnes, pravi, da sicer pod prho ne poje, si pa večkrat žvižga: "To, kar prepevam v novem singlu Pod tušem, je čista laž. Res ne pojem pod tušem, ker sicer veliko prepevam – tako v glasbeni šoli, kjer poučujem, kot tudi v studiu, pa pri sinhronizaciji risank in podobno. Včasih si kaj zažvižgam, to je pa vse. Sem pa pesem napisal za vse tiste, ki zelo radi prepevajo pod tušem, in teh gotovo ni malo. Zdaj bodo imeli svojo himno."

STRASTEN

Za čisto novo pesem z naslovom Pod tušem je Nino posnel že svoj sedmi videospot. Naši glasbeniki, sploh moški izvajalci, redko zberejo pogum in pokažejo svoje telo, medtem ko je na tujem glasbenem prizorišču to že pravzaprav stalnica. Tokrat je mlad glasbenik sodeloval z režiserjem Nikom Karom in njegovo ekipo. Nino pravi, da dokler je mlad in dobro skrbi za kondicijo in postavo, brez težav sleče majico. "No, pa tudi kaj več. Z goloto nimam težav, čeprav je res, da nisem bil vedno tako samozavesten, sploh v najstniških letih, ko sem resneje začenjal pevsko pot. Sploh pa moram poudariti, da se nimam težav pred kamero ali fotografskim objektivom sleči, kadar je za vsem skupaj tudi neka zgodba, vsebina. Trenutno končujemo snemanje albuma, tako da je ta drzna pesem le ena v nizu novih. Vas pa moram razočarati, da ne bodo vse tako medijsko zanimive, kot je ta. Na plošči bo tudi nekaj precej bolj resnih pesmi, tudi stilsko bo zelo razgibana, pop sem zmešal s številnimi zvrstmi, kot so rock, R'n'B in celo džez. No, je pa res, da za pesem Pod tušem pač nismo mogli posneti drugačnega videospota, kakor bolj slečenega kot oblečenega." Svoje oboževalke je tako te dni razveselil s čisto svežim, vročim videospotom, kjer se pojavi tudi pod tušem, družbo pa mu v videospotu sicer dela tudi brhka lepotica, plesalka Tjaša Derstvenšek.

MIMA

Značke: Nino Ošlak