Nino Ošlak raziskal evropske prestolnice

Nino Ošlak raziskal evropske prestolnice (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
1. 11. 2018

Glasbenik Nino Ošlak se je odločil, da razišče evropske prestolnice. 

Pot ga je odnesla od Budimpešte do držav na severu Evrope. "Najprej smo s prijatelji dva dni preživeli v Budimpešti, ki je sicer dokaj blizu, ampak je do zdaj še nisem obiskal. Navdušen sem bil nad čudovito arhitekturo mesta. Ogledal sem si nekaj glavnih znamenitosti in pot nadaljeval proti danski prestolnici. Sledil je obisk Stockholma, Osla in Helsinkov.”

Köbenhavn je svojevrstno mesto, polno zanimivosti.

"V Stockholmu sem en večer žuriral v baru nad mestom, ki ponuja res izjemen razgled na švedsko prestolnico."

Utrinek iz Helsinkov: “Poleg Helsinkov je bil Oslo edina prestolnica, kjer nisem srečal Slovencev. Prav nenavadno. Kamorkoli sicer potujem, vedno naletim na Slovence.”

"Oslo je deljeno na stari in novi del. Vse je tako mogočno. Tako arhitektura s svojo bogato zgodovino kot moderni predel s steklenimi stolpnicami in izjemno operno hišo."

“Operno hišo v Oslu sem si že nekaj časa želel ogledati. Izjemna in moderna arhitektura. To je zgradba, po kateri lahko sprehajalci mirno hodijo, saj je rahlo grajena v zemljo.”

Prigoda s potovanja

"Danska prestolnica ima svoj čar zaradi morja, ki je prepleteno z mestom. Vse te ladje in slikovite ulice so nekaj posebnega. Zanimiv mi je bil predvsem manj turističen predel mesta, imenovan Freetown, kjer so hipiji kralji svojega ozemlja. Tam veljajo drugačna pravila, vsi so zelo sproščeni, preprosto uživajo življenje."

Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo