Nino Ošlak se spominja svojih začetkov

Nino Ošlak se spominja svojih začetkov (foto: Primož Predalič, Tibor Golob, osebni arhiv) Primož Predalič, Tibor Golob, osebni arhiv
Vir: Lady
1. 2. 2019

Nino je kljub rosnim 28 letom pevec in akademik, ki tudi poučuje glasbo, lani pa je z novo pesmijo postal eden najbolj predvajanih domačih izvajalcev pri nas.

Pesem Nekaj je na tebi je že ob izidu postala 3. najbolj predvajana slovenska pesem na radijskih postajah, kar je odlična popotnica za naprej. Spot, ki ga je posnel, je bil delno posnet v Aziji, zato nas je zanimalo, kako se je imel na potovanju: “Pravzaprav tokrat na tem potovanju nisem bil jaz, ampak moja prijatelja Tom Strojnik in Nina Kosnjek, ki sta sicer vlogarja. Tom je odličen snemalec, ki lepotico Nino rad ujame v objektiv. Njune lepe kadre smo potem uporabili za moj videospot, katerega del smo posneli v Ljubljani. Je pa res, da sicer rad potujem. Ampak zaradi strahu pred letenjem, če je le mogoče, ostajam kje v Evropi.” (smeh)

O zasebnem življenju Nino ne govori preveč rad, a vseeno na družbenih omrežjih, kjer ima ogromno sledilcev, objavi tudi kakšno fotografijo s potovanj. “Največkrat potujem s prijatelji, s katerimi smo se povezali med študijem. Včasih nas gre več, včasih manj. Težko se je uskladiti. Tudi sam kdaj ne morem na kakšno pot, pa me potem kar nekaj časa zafrkavajo, da sem prevelik deloholik. (smeh) Je pa res, da včasih, ko imam prostih nekaj dni, rad odpotujem kar sam. Nazadnje sem za slab teden skočil v London, čisto sam. Sicer je tam nekaj prijateljev, ki študirajo, Slovencev, ki tam živijo in delajo, a v glavnem sem bil večino časa sam. In tudi to mi ustreza.” Pravi, da je včasih malo samotarski tip človeka, morda prav zaradi glasbenega udejstvovanja, zaradi katerega je veliko časa obkrožen z ljudmi.

Je zelo čustven

Delo z ljudmi Nina navdihuje, a hkrati ga po daljšem obdobju začne izčrpavati. Zato se ukvarja bolj z individualnimi športi, kot sta smučanje in fitnes, saj se rekreativno rad ukvarja s športom: “Občasno s kolegi igramo košarko, ki sem jo v otroštvu tudi treniral. Ampak večkrat skočim na fitnes. Potrebujem občasen odklop od razgibanega delovnega urnika in športanje me napolni z energijo.” Nino rad pove, da ga nastopi napolnijo z energijo, saj ima rad pristen stik z ljudmi. Na enem od decembrskih nastopov se mu je celo zgodilo, da ga je poslušalka po nastopu spravila do solz, saj mu je zaupala težko življenjsko zgodbo, v kateri ji je pomagala prav Ninova skladba. Pravi, da je govorila tako čustveno, da je bila to čisto spontana reakcija, ki je ni mogel nadzirati.

Pri maskah stavi na izvirnost

Novo leto je za nami, naslednje praznovanje se nam obeta v pustnem obdobju, ki bo za Nina v znamenju krofov. “Če se s prijatelji odločimo za obisk pustne zabave, potem vedno poskrbim za zanimivo masko. Rad sem izviren, drugače se raje ne našemim,” pove. Nino ne mara polovičarstva, ne samo v glasbi in ustvarjanju, tudi sicer rad stvari izpelje čim bolje, kot je značilno za perfekcioniste. Včasih ga to tudi pri delu ovira. “Ko delaš z ekipo, je včasih treba sklepati kompromise. Včasih je težko z mano delati, priznam.” (smeh) S kom bo letos pustoval, ni želel razkriti, a predvidevamo, da bo spet v družbi varovanke, pevke Anabel. Zadnje čase ju vse pogosteje videvamo skupaj. Ko smo ga vprašali, ali sta povezana samo poslovno ali tudi zasebno, ni želel kaj veliko povedati. Niti ni zanikal niti potrdil. Gotovo pa bosta tudi v času pusta veliko skupaj.

Letos bo proslavil deseto obletnico

Mladi nadarjeni glasbenik, ki ni aktiven le na glasbenih odrih, ampak se ukvarja tudi s sinhronizacijo risank in celovečernih risanih filmov, poleg tega pa se vse bolj vključuje v ustvarjanje glasbe, pravi, da bodo letošnji dnevi, sploh ti prvi, zelo delovni. “Takoj po novem letu se začnejo priprave na snemanje novega videospota. Leto 2019 bo v znamenju desete obletnice izida mojega prvega videospota oziroma tistega resnega začetka s pevsko kariero in ja, to bo pestro leto. Nov videospot, zelo močna, sporočilna pesem prihaja, pa sredi leta še nov, že tretji avtorski album, s katerim bom še dodatno proslavil svojih prvih deset let v svetu popularne glasbe,” nam je zaupal Nino, ki se veseli novih izzivov.

Besedilo: MIMA, A. M. // Fotografije: Primož Predalič, Tibor Golob, osebni arhiv

Priporočamo