Nino: V Parizu so ga skoraj oropali

Nino: V Parizu so ga skoraj oropali (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
22. 5. 2014

Glasbenik Nino je na svojem zadnjem popotovanju po evropskih prestolnicah doživel številne prigode.

V  Amsterdamu je pojedel mafin iz marihuane, v Parizu pa so ga skoraj oropali.

"Pot se je začela na brniškem letališču, od koder sem letel proti Bruslju. Vožnja z letalom mi je vedno zelo neprijetna in tudi tokrat sem bil čisto bled že na letališču," o fobiji pred letenjem razlaga Nino. Iz Bruslja je nato pot nadaljeval z vlakom do Amsterdama. "V Amsterdamu se seveda ne moreš izogniti famozni Rdeči ulici, ki je bila ob večerih res nabito polna, predvsem z radovednimi turisti. Seveda pa sem se srečal tudi z mafini, ki vsebujejo marihuano.

Nizozemsko podeželje  je na Nina naredilo  velik vtis.

Sicer nisem kadilec in tudi trave še nisem poskusil, ker mi zelo smrdi, ampak če si v Amsterdamu, moraš poskusiti njihove specialitete. (smeh) Zato sem se odločil za čokoladni mafin, ki me je en večer prav pošteno zadel. Svet se mi je odvijal zelo počasi, imel sem privide ... ampak priznam, pasalo je! No, sicer samo za en večer." (smeh)

Oropan

"Poleg mesta pa so si s prijatelji ogledali še podeželje in mline, po katerih je znana Nizozemska. Nadaljevali smo proti Parizu, kjer smo si ogledali Eifflov stolp, Notredamsko cerkev, muzej Louvre, operno hišo in cerkev Montmartre," pove Nino, ki pa nad Parizom ni bil najbolj navdušen. Slabo izkušnjo je imel že ob prihodu v hotel, saj je prišlo do napake in je moral sobo ponovno plačati, čeprav je bil račun že plačan. "Pozneje se je vse uredilo in denar so mi vrnili, a sledilo je drugo presenečenje. Na ulici so me skoraj oropali. Veliko je prodajalcev, ki ti na cesti kar porinejo v roke pijačo in zahtevajo, da jo plačaš.

V glasbenem muzeju v Bruslju so ga prsti močno zasrbeli.

Ogromno je bilo nadležnih prodajalcev, ki te na skoraj vsakem koraku želijo precej obrati. Enkrat se mi je zgodilo, da sem komaj ušel skupini treh prodajalcev, saj so med sabo dobro organizirani in taktično postavljeni pri večjih znamenitostih." Vseeno pa je mesto nanj pustilo pozitiven vtis, saj so mogočne zgradbe res velike v primerjavi s tistimi v Sloveniji, domačini pa sicer tudi prijazni in zabavni. "Sem zelo družaben človek in hitro navežem stike, tako je bilo tudi na potovanju, tako da bom Pariz zagotovo še obiskal," dodaja Nino.

Značke: Nino

Priporočamo