Nives Orešnik: Utrujena, oblegana in srečna

Nives, njena sostanovalka Tamara ter misici z Malte in Grčije so se skupaj pripravljale na vaje pred velikim finalom, ki bo tokrat potekal kar na stadionu, na največjem odru doslej. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
27. 7. 2012

Miss Slovenije 2012 Nives Orešnik je že dober teden dni na Kitajskem, kjer Slovenijo predstavlja na izboru Miss sveta, od koder nam je ekskluzivno poslala tudi nekaj fotografij.

Študentka ALU je kaj kmalu po prihodu ugotovila, da je med pravimi dekleti. "Kitajci so prijazni, resnično gostoljubni. To sem opazila že na letališču. Vsak dan nas pozdravljajo in fotografirajo, osebje se trudi po svojih najboljših močeh, čeprav je njihova angleščina zelo slaba in so velikokrat malce zmedeni," se v pogovoru nasmeji lepotica Nives, ki si sobo deli z miss Madžarske, po njenih besedah simpatično in preprosto punco, s katero sta se super ujeli.

"Večina punc je, kot sem pričakovala, zelo lepih. So visoke, lepe in urejene. Daleč od neumnih. Vse ljudi s predsodki do misic bi z največjim veseljem poslala na letošnji izbor, da se prepričajo na svoje oči in svoja ušesa. Punce obvladajo več tujih jezikov, študirajo, delajo, veliko punc je presenetilo tudi mene," nam je povedala naša netipični misica, ki je našla tudi že svoje favoritke.

Prostega časa ni

"Težko je spoznavati dekleta ali se družiti, saj ni veliko prostega časa. Večinoma si izmenjamo kakšno besedo med čakanjem na vaje. Med samo vajo ali kakšnim sestankom pa se sama raje izognem klepetanju.

Čez dan in predvsem na vajah poudarjajo, naj nosimo udobna oblačila ter nizke čevlje, najbolje superge, ampak večina punc ne more iz svoje kože in povsod hodijo v visokih petah in oblekicah. Sama se trudim, da sem urejena, oblečena priložnosti primerno, na vajah in pripravah sem v nizkih čevljih in nobena oblekica ne pretehta prenizkih temperatur v prostorih s klimatskimi napravami," nam je še povedala Nives, ki je navdušena tudi nad hrano, saj je pričakovala, da bo večinoma kitajska.

"Najde se vse, od testenin, riža, različnih vrst mesa, tudi golaž, pa morska hrana in sadje, le nad sladicami nisem ravno navdušena, saj so za moj okus preveč plastične," nam je povedala Nives, ki je srečna, da ima možnost spoznati takšno tekmovanje od blizu, pa čeprav zvečer, kot pravi, v posteljo od utrujenosti pade skoraj že v spancu.