Nočna izmena Ane in Štefka

Tudi Ana vsak dan vstaja ob štirih zjutraj. (foto: Radio Center) Radio Center
13. 3. 2014

Današnji dan se je za Ano in Štefka iz Radia Center začel ob že ob enih zjutraj. V okviru akcije Nočna izmena na delovnih mestih obiskujeta tiste Slovence, ki delajo ponoči.

Seveda se nista oglasila praznih rok, ampak s toplo in sveže skuhano kavo, s katero sta pomagala številnim nočnim pticam, da so lažje zdržale do konca delovnika.

"Zavedava se, da ima večina med nami normalen delovnik," pravi Ana. "Nekateri pa delajo tudi ponoči, ko ostali spimo in na njih se premalokrat spomnimo. Zato smo se z akcijo Nočna izmena spomnili prav na njih. S Štefkom bova cel teden, vsako noč, raznašala dišeče kave zaposlenim v nočnih izmenah. Tudi sama vsak dan vstajava ob štirih zjutraj, zato veva, da imajo nočne ure svoje krute zakonitosti. "

"Danes ponoči sva bila v Murski Soboti," je povzel Štefko." Obiskala sva zaposlene na Opreativno komunikacijskem centru, policiste, receptorja, dežurno ekipo v splošni bolnišnici Murska Sobota in delavce v nočnih izmenah številnih podjetij. Povsod so naju sprejeli dobre volje in kljub nečloveškim uram se, tudi zaradi sveže skuhane kave, nismo dali.

Zaposleni so nama zaupali, da je takšno nočno življenje naporno in da si človek težko spočije. Sicer pa nismo samo jamrali. Nočni humor je ena tisti nalezljivih reči, zaradi katere se lažje zdrži. Z Ano bova z najino nočno izmeno nadaljevala že danes ponoči, ko bova obiskala Ljubljano, oglasila pa se bova še v Celju, na Koroškem in v Mariboru. Aha in prideva tja, kamor naju povabijo, tako da nama sporočite, če želite da se oglasiva tudi pri vas."

Priporočamo