Nova TV-voditeljica: Zbujala vas bo Špela Močnik

Nova TV-voditeljica: Zbujala vas bo Špela Močnik (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Nova
11. 9. 2017

Špela Močnik je že stara znanka zgodnjih jutranjih ur. Najprej je čare vstajanja 'sredi noči' spoznala kot jutranja radijska voditeljica, nato pa tudi kot novinarka oddaje Dobro jutro, ki se ji je pridružila leta 2014. Od tega tedna dalje se bomo z nasmejano svetlolasko zbujali vsak ponedeljek, saj je prav na dan izdaje naše revije prvič stopila v čevlje studijske voditeljice najbolj gledane jutranje oddaje pri nas.

Aker je Špela že stara znanka medijskega prostora, je novega izziva ni bilo prav nič strah. "Mislim, da prej kot strah čutim pozitivno vznemirjenost," je zgodbo o novi vlogi začela Špela in dodala, da je dinamiko oddaje sicer utegnila korak za korakom spoznavati že v minulih treh letih, ko je sodelovala kot novinarka s terena. "V resnici mi je ta kombinacija dela na terenu in studijskega vodenja všeč," priznala Špela, ki je oddajo Dobro jutro sicer spremljala, še preden se je poskusila pred njenimi kamerami.

"Ko sem v letu 2014 iskala nove izzive, so v oddaji Dobro jutro ravno iskali nove sodelavce. Vse se je časovno poklopilo, zato naše sodelovanje ni bilo naključje. Mi je pa oddaja že vse od začetka všeč, zato še toliko raje sodelujem pri njenem nastajanju. Poleg tega s pestrim repertoarjem vsebin že zgodaj zjutraj nahranim svojo radovednost," nam je povedala Špela, ki bo kljub dodobra ustaljenemu ritmu dela v oddaji svoje ponedeljke vseeno morala začetki nekoliko bolj zgodaj. "Zagotovo bo največja sprememba ta, da bom šla v nedeljo prej spat. To bo brez dvoma premik, ker bom zdaj že prvi dan tedna začela tako zgodaj. Mislim, da se bom morala kar disciplinirati," pojasnjuje in dodaja, da je prav zaradi njenega zgodnjega zbujanja njen partner tisti, ki ob delavnikih štiriletno Julijo odpelje v vrtec.

"Že zdaj sem navadno v službo odhajala ob nenormalnih urah, ko so vsi še spali, zato je velikokrat partner zjutraj v akciji. Je pa potem prednost ta, da jo lahko popoldne prej odpeljem iz vrtca," nam je povedala in dodala, da njeni deklici Juliji, čeprav mamico na televiziji spremlja že dlje časa, še vedno ni popolnoma jasno, kako to poteka. "Prav simpatična je, saj mi večkrat reče, da me je videla po televiziji in da mi je mahala, ampak da ne razume, zakaj ji jaz ne pomaham nazaj," razloži Špela, ki si je v tem poletju utegnila dodobra spočiti in pripraviti na nov veliki televizijski izziv.

"V tem poletju sem veliko časa preživela z družino, kar mi je tudi odtehtalo za vsa izgubljena jutra. Bila sem veliko na morju, ker me to napolni s posebno energijo. Vedno pravim, da bom, ko bom starejša, živela na morju. Bili smo na hrvaški obali, pa tudi malce bolj južno. Meni je namreč tisto pravo dopustovanje nekje v Dalmaciji in tja se od nekdaj zelo rada vračam. Tam je življenje drugačno, morje je čisto in z malce raziskovanja lahko najdeš kotičke, ki niso tako oblegani. Bližje destinacije ob morju so pa super za kakšen vikend pobeg," še pove.

Ob Špeli bo nova jutranja voditeljica postala tudi Helena Pirc, njeni bodo jutranji petki.

Jutranji ritual

Njena jutra se ob snemalnih dneh začnejo še pred peto zjutraj. "Prav zaradi te ure se mi zdi, da imam premalo časa za kakšne velike jutranje rituale. Navadno si zato naredim kar kavico za na pot, ker mi 15 ali 20 minut spanja pomeni več kot jutranji rituali. Hrana mi ne paše, ker se zbujam praktično sredi noči, zato si samo umijem zobe, oblečem in grem. Zelo pa občudujem tiste, ki tudi ob takšnih dnevih vstajajo prej. No, potem pa se počasi prebujam z gledalci pred kamero," nam je o svojih ponedeljkovih jutrih povedala Špela. 

Kaja Milanič

Priporočamo