Nuša Derenda bo leto nadaljevala - pompozno!

Nuša Derenda bo leto nadaljevala - pompozno! (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Lady
1. 3. 2018

Priljubljena vseslovenska pevka Nuša Derenda bo ob 20-letnici svoje bogate glasbene kariere s Simfoniki RTV Slovenija pričarala čaroben koncert. Popeljala nas bo na zanimivo popotovanje svojih začetkov, največjih hitov, različnih glasbenih žanrov in s prijatelji poskrbela za čutno interpretacijo uspešnic, ki jih poznajo prav vsi.

Za Nušo Derenda bo to posebno emocionalen koncert, saj se bo glasbeno razgalila kot še nikoli do zdaj, z njo pa bo tudi njena razširjena spremljevalna skupina. Ena izmed naših najvidnejših pevk je to leto začela zelo pompozno. Po treh razprodanih koncertih v Viteški dvorani gradu Brežice in odprtju razsežne razstave svojih najvidnejših oblek, ki so zaznamovale njeno kariero, ter predmetov iz otroštva, ki jih je prav tako postavila na ogled, se zdaj pripravlja na vokalno spektakularen koncert v našem največjem kulturnem hramu. 17. marca bo na odru Cankarjevega doma nastopila ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in dirigenta Patrika Grebla, prav tako pa se ji bodo na odru pridružili različni gosti, ki pa jih energična pevka še skrbno skriva.

Leto bo nadaljevala pompozno

Naj spomnimo, da je Nuša tudi sredi promocije svojega novega singla Naj mi dež napolni dlan, za katerega je posnela 'deževen spot', v njem pa igra tudi njen sin Matevž. S koncem leta pa se ji je  izpolnila tudi velika želja in je na trg lansirala svojo lastno znamko srebrnega nakita.

Za vse, ki ste zamudili odprtje razstave, pa še vesela novica, saj bo razstava v Posavskem muzeju Brežice odprta do 10. aprila in je za obiskovalce brezplačna. Kreatorji njenih oblek, ki jih lahko obiskovalci občudujejo, so Alenka Globočnik – Akultura, Urša Drofenik, Jelena Proković v sodelovanju z IUV, seveda vse pod budnim očesom stilista Saša Radovića. V drugem prostoru gradu pa so na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato zagotovo ne smete za zamuditi razstave.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Foto: Dejan Nikolić, Tina Ramujkić, Sašo Radej, osebni arhiv