Nuša Derenda bo praznovala 20 let kariere

Nuša Derenda bo praznovala 20 let kariere (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Lady
4. 10. 2017

"Navdušena sem bila nad toplino in prijaznostjo tamkajšnjih ljudi. Resnično sem dobila občutek, kot da se poznamo že od nekdaj," je nekaj vtisov z obiska Makedonije, kjer je kot edina glasbena predstavnica na znanem ohridskem glasbenem festivalu zastopala barve Slovenije, strnila pevka Nuša Derenda.

Dogodek ji bo v še posebej lepem spominu ostal tudi po tem, da je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo pesmi Kad zvijezda padne s neba, ki jo je zanjo napisal znani hrvaški avtor in producent Miro Buljan.

"Moram priznati, da sem se zelo prijetno počutila že med samo potjo do Makedonije. Tja sem letela z Adrio Airways in bila znova navdušena nad toplino in prijaznostjo njihovega osebja. Poleg tega se za polet z njimi odločam tudi zaradi izjemno dobrih in hitrih povezav. Vsaka privarčevana minuta mi namreč zelo veliko pomeni," nam je zaupala Nuša, ki je med obiskom Ohrida uživala tudi v druženju s številnimi drugimi znanimi tujimi glasbeniki, med katerimi je bil tudi znani makedonski pop-rok pevec in igralec Vlatko Ilievski, ki je svojo državo pred leti zastopal na Eurosongu v Nemčiji.

Še posebej velik vtis nanjo pa sta naredila legendarna makedonsko-srbska pop pevka Maja Odžaklijevska in eden najbolj znanih makedonskih ustvarjalcev pop glasbe ter idejni vodja festivala Grigor Koprov. Na velikem odru štiridnevnega dogodka se je vedno nasmejana in energična pevka, ki že skoraj 20 let navdušuje in piše zgodovino slovenske glasbe, predstavila tudi v nadvse dovršenem stajlingu. Za njeno večerno obleko v zeleni barvi je poskrbela modna oblikovalka Urša Drofenik, izbor modnih dodatkov pa je zaupala znani novomeški zlatarki Vladimiri Fink Pavlin. "Sodelovanje z obema mi je bilo v pravi užitek. Če imaš ob sebi profesionalno ekipo, se ti ni treba ukvarjati prav z vsako podrobnostjo posebej. Z Vladimiro Fink Pavlin sva, denimo, potem ko sem ji pokazala obleko, ujemajoč trendovski nakit našli zgolj v nekaj sekundah," nam je zaupala pevka, ki se že intenzivno pripravlja na praznovanje 20-letnice svojega ustvarjanja, kar bo v velikem slogu praznovala prihodnje leto.

Beselido: A. P. K