Nuša Derenda in Neisha: Sodelovanje jima je bilo usojeno

Vir: Story
24. 1. 2010

Nuša Derenda in Neisha sodita med najboljše slovenske glasbenice. Za Emo 2010 sta združili moči, Neisha kot avtorica, Nuša kot izvajalka, spregovorili sta o sodelovanju, ki je marsikoga presenetilo.

Ko so Neisho na RTV Slovenija povabili, da bi na letošnji Emi sodelovala kot avtorica, je postavila en sam pogoj. Pesem mora odpeti Nuša Derenda.

“Čutila sem, da je tukaj prava energija, ker jaz ne morem delati kar za nekoga. Hočem res kakovostno izvedbo in izvajalca, ker mene kot izvajalko tekmovalko ne boste videli na odru Eme,” odločno pripoveduje Neisha, ki ji je bilo sodelovanje z eno izmed najbolj uspešnih slovenskih pevk tako rekoč usojeno.

Nuša je o njej kot avtorici razmišljala, že ko je pripravljala zadnji album, kot pravi sama, pa si tudi slučajno ni mislila, da bosta na koncu združili moči za tak projekt, kot je Ema.

Tema za pesem Sanjajva je že nekaj let ležala v Neishinem predalu. “Ta komad je kot zasnova star že nekaj let in skrbno sem ga hranila. Tema in prvi del pesmi sta bila namenjena duetu z Gibonnijem, vendar sem si pozneje premislila. Je pa tako, da pesem, ki se ti tako dolgo valja po predalu, ne stoji, ampak se temu reče zorenje. In še vsak moj dober komad, ki je karkoli naredil, je nekaj let zorel v predalu. Če nanj ne pozabiš, ga nenehno rahlo oblikuješ, potem dobi zrelo obliko. In to se je zgodilo tudi z Nušinim komadom. Želela sem ga narediti tako, da je pisan njej na kožo, da se lahko res ‘razpoje’,” razloži Neisha.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story