Nuša Derenda je zmagovalka Melodij morja in sonca

Vir: Govori.se
8. 7. 2012

Zmagovalka letošnjega festivala Melodij morja in sonca je postala Nuša Derenda s skladbo Za stare čase, ki sta jo napisala zakonca Vlašič. za aranžma pa je poskrbel producent skladbe Raay.

Na festivalu so sicer podelili še kar nekaj nagrad. Nagrado strokovne žirije je prejel nekdanji član zasedbe Faraoni Enzo Hrovatin, nagrado za najboljši aranžma je prejel Martin Štibernik, nagrado za najboljšo izvedbo je dobila Irena Vrčkovnik, najboljša debitantka, ki je bila tudi najbolj všeč publiki pa je bila Eva Boto.

Zmage, ki jo je odločilo gledalstvo doma pred TV zasloni se je seveda najbolj veselila Nuša, ob njej pa tudi njeni avtorji. Še posebej je zmaga razveslila Raaya, ki je tako dobil tudi verjetno najlepše darilo za svoj rojstni dan.

"Zvočno podobo, torej aranžma sem nekako v ozadju poskušal približati glede na Nušin glas na zvočni spekter Adele, seveda v okvirih, ki pašejo Nuši in očitno se je obrestovalo. Predvsem to, ker je z Matjažem in Uršo super sodelovati, gotovo si ne bi mislil nekaj let nazaj, da bomo kdaj tako kombinacijo ušpičili. No, pa smo jo in to več kot uspešno. Nuša pa je tudi drugače, modernejše zapela komad in rezultat je na dlani! Vesel sem uspeha celotne ekipe," nam je nekaj minut po zmagi povedal Raay.

Priporočamo