Nuša Derenda: Poletje ne mine brez rib na krožniku

Nuša Derenda: Poletje ne mine brez rib na krožniku (foto: Dejan Nikolić) Dejan Nikolić
Vir: Lady
6. 9. 2018

Nuša Derenda se je pred kratkim vrnila z jadranja po Dalmaciji, kjer je bila seveda v prvi vrsti dobra hrana v dobri družbi.

Čeprav so obiskali kar nekaj znanih dalmatinskih konob, pa morske dobrote iz pečice rada ustvarja tudi v domači kuhinji. Tako nam je zaupala svoj najljubši recept za lososa v proseni kaši, pri katerem si prste na koncu oblizne tudi njen mož Frenk.

"Najprej skuhaš kašo, ki ji dodaš sol, poper, nariban parmezan, muškatni orešček, tartufato in malce soka sveže iztisnjene pomaranče. Proseno kašo položiš na papir za peko, nanjo pa nežno položiš lososa. Na vrhu nato postaviš še preostanek prosene kaše, da je kot losos v ruladi. Na vrh dodaš narezane pomaranče.  V pečici pečeš pol ure in na koncu seveda uživaš v okusni večerji. Pa dober tek!" nam je še zaželela ob koncu recepta.

Besedilo: A. P. K. // Fotografija: Dejan Nikolić

Priporočamo