Nuša Derenda: Prvič na Veliki planini

Nuša Derenda: Prvič na Veliki planini (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
15. 9. 2016

Letošnje poletje je še prehitro minilo tudi za vedno aktivno pevko Nušo Derendo. Po nekaj dnevih, ki jih je preživela na jadranju, sta se z možem podala še na potep po najlepših slovenskih krajih. Med drugim sta se podala tudi na tako opevano in občudovano Veliko planino, kar je bilo za Nušo prvič.

Nikoli do zdaj še namreč ni obiskala te planine in dejala je, da je napočil čas, da se tudi ona prepriča o njenih lepotah, saj je bila to njena želja že nekaj časa:

"Najprej sva šla pogledat na novo odprti Eko resort v Godiču, kjer se bom enkrat tudi sama preizkusila v vlogi pastirice, potem pa sva se še z gondolo iz Kamniške Bistrice podala na Veliko planino. Ker Velika planina je pa le Velika planina, tja se greš sprostit in dušo odklopit. V Sloveniji je še toliko lepih kotičkov, ki jih nisem videla, in res sem vesela, da sva se letos s Frenkom odločila za tak dopust. Sicer sva nameravala potovati po Sloveniji še dlje, a so ju opravki spet pripeljali do predčasne prekinitve dopusta."

Čeprav so pevko prepoznavali skoraj na vsakem koraku, se je Nuša naužila prepotrebne nove energije in preživela čas v naravi: "Bila sem športno napravljena in s sončnimi očali, šla sem se sprostit in sem si mislila, saj me ne bo nihče opazil. Pa ni bilo čisto tako. Že na gondoli me je neki gospod prepoznal, ko pa sem šla v pastirsko naselje kupit kislo mleko in sir, me je tudi neka gospa hitro ogovorila. Povedala je, da ima še tri vnuke, od katerih vsak igra po neko glasbilo. Prišli so zraven, malo so začeli igrati na harmoniko in hitro smo se uglasili in zapeli skupaj še tisto slavno pesmico Veselo v Kamnik. Saj poznate tisti refren (in nam malce zapoje) 'Grem v planine, med očake stare sive, v kamniški lepi kot, saj lepše ni nikjer drugod.' Prav lepo nam je bilo."

Nuša sicer ni čisto prava planinka, rada ima manjše in manj naporne ture, največji užitek pa ji seveda predstavlja potem uživanje v razgledu. "Rada si vzamem čas zase, tudi čez leto, rada grem tudi v kakšne toplice ali v wellness. Lahko rečem, da nisem več tako navdušena nad morskimi počitnicami v tisti gneči."

Nuša si bo nekaj prostih dni vzela še septembra, ne ve pa še natančno, kje jih bo preživela: "Nekam v neznano, kamor naju bo z možem zamikalo iti. Obiskati pa si želim tudi naše sorodnike."

Tekst: Nina Keder