Nuša Derenda: “Taka kot sem, tako tudi pojem”

Vir: Story
24. 10. 2009

Energična Nuša Derenda se pripravlja na čisto poseben projekt, zaradi katerega je po 20 letih poiskala nasvet pri nekdanji učiteljici petja.

Trenutno se pevka ukvarja s pripravami na koncert Glenn Miller Revival, ki bo 20. oktobra v Cankarjevem domu. Izvedla ga bo skupaj z Big Bandom RTV SLO. Na koncertu bo sodelovala z nekaj solo Millerjevimi skladbami, ki pa jih ne bo izvajala kot običajno.

“Millerjeve skladbe je prearanžiral Emil Spruk, odličen pozavnist, aranžer in na splošno izvrsten glasbenik, ki bo tudi dirigiral. Tisti, ki misli, da bo poslušal originalne Millerjeve skladbe, se bo uštel. Vse skladbe so prirejene in so resnično drugačne.”

O tem, zakaj jo je Emil Spruk izbral za solistko na tem koncertu pravi:

“To bi sicer morali vprašati njega. Že velikokrat sem sodelovala z Big Bandom RTV SLO in verjetno me je Emil izbral za ta projekt ravno zato, ker nisem šolana džez pevka, vendar rada sprejmem razne izzive. Priznam, da je zame ta projekt zelo zahteven, ker je bil način dela, kot sem ga navajena sama, zelo drugačen in sem potrebovala kar nekaj pomoči glasbenikov in dirigenta. Po 20 letih sem se celo pri Nadi Žgur oglasila za nasvet. Želela sem dobiti njeno potrditev.” (smeh)

In jo, kot pravi sama, tudi dobila!

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story