Nuša Derenda: Verjame v stare čase!

Vir: Lea
15. 6. 2012

Odlična slovenska pevka Nuša, ena od redkih, ki se lahko pohvali s čistim vokalom in številnimi odmevnimi zmagami na različnih slovenskih festivalih, se po letih zatišja ponovno vrača na enega od legendarnih poletnih slovenskih festivalov Melodije morja in sonca.

Seveda nas je zanimalo, kako to, da se je Derenda ponovno odločila nastopiti na enem od festivalov, saj je pred leti zatrdila, da je z njimi počasi zaključila.

"Nikoli nisem bila obremenjena s festivali. Rada nastopam, če imam dobro pesem in verjamem vanjo. Predvsem je pomembno, da grem na festival neobremenjena in ne sanjam o kakršnikoli nagradi. Na melodijah sem že nastopila in bila tudi visoko uvrščena. Festival in kulisa Avditorija sta mi všeč, ker vlada sproščeno, netekmovalno vzdušje in tudi sama ga imam zelo rada oziroma sem ga rada spremljala, če na njem nisem nastopila oziroma bila v vlogi povabljenega gosta," pove Nuša in nadaljuje:

"Počasi pripravljam novo ploščo in se mi zdi to tudi primeren način, da pred izidom svoje nove zgoščenke na poseben način predstavim tudi kakšno novo pesem. Letos bom nastopila z nostalgično obarvano pesmijo Za stare čase, katero sta mi pripravila odlična glasbenika – zakonca Vlašič. Kot drugo pa sem zelo vesela, da je festival MMS ponovno povezan z nacionalno televizijo ter da so se ga lotili na star način, ovit v modernizem."

Pestro poletje

Izrazita vokalistka v letošnjem poletju ne bo imela časa za lenarjenje in počivanje, saj ne bo nastopila le na festivalu MMS, ampak jo v jesenskih dneh čaka tudi nastop na festivalu Slovenska popevka.

"V zadnjih letih sem imela poletje zase in družino ter nekako v mislih in idejah ustvarjala ter premišljevala o novih glasbenih stvaritvah. Naneslo je tako, da bom nastopila na obeh slovenskih festivalih, ob tem pa skočila še na mednarodno zelo odmeven balkanski festival Sunčane skale. Poletje bo zelo pestro, a verjemite, kakšen dan bom z družino oziroma četico svojih fantov že skočila kam na morje in se odklopila od vsakodnevnega medijskega vrveža." (smeh)

Festivalska zmagoslavja

Nuša Derenda je nastopila že na številnih slovenskih festivalih ter upravičeno odnesla številne zmage. Izvedeli pa smo, da na njeni domači glasbeni polički, kjer so postavljene vse zmagovalne trofeje festivalov, ostaja nezapolnjen prostor za 'sanjsko' zmago na festivalu MMS, katere ji do danes še ni uspelo osvojiti. Ji jo bo letos končno uspelo?!

Priporočamo