Nuša Lesar in Jernej Tozon: “Še bova plesala”

Nuša Lesar in Jernej Tozon: “Še bova plesala” (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Lady
19. 6. 2017

Kljub temu da je šov Zvezde plešejo že končan, pa številni zvezdniki še danes ne morejo pozabiti čudovite plesne izkušnje. Med njimi sta tudi voditeljica Nuša Lesar in pevec Jernej Tozon, ki sta izpadla proti koncu oddaje. Zaupala sta nam, da ju na njuni poti niso ustavile niti poškodbe niti slabe napovedi za eno izmed najtežje pričakovanih plesnih točk.

Nuša, občutki po končani oddaji so odlični. "Res sem vesela, da sem se lotila tega plesnega projekta, uživala sem prav vsak trenutek, tudi ko so me boleli rebra in gleženj. Za vsak ples smo imeli samo teden dni, da se ga naučimo. Zato je bil vsak dan izjemnega pomena," je povedala Nuša, ki se ji je dvakrat zgodilo, da ni mogla trenirati ves teden.

"Moram priznati, da je to psihično izjemno naporno. Andrej je poskušal najti pravo ravnotežje med počitkom in treningom, točno je vedel, kdaj mi mora pustiti čas za rehabilitacijo in kdaj pač moram stisniti in dati vse od sebe. Ponosna sem na naju, da sva se kljub vsemu uvrstila tako visoko," je bila iskrena temnolaska in opisala tudi svoj najtežji trenutek.

"To je bilo teden dni pred nedeljo, ko sva izpadla. Takrat sem doma obležala z visoko vročino, vedela pa sem, da me Andrej in tretji plesalec Tomaž vsa nestrpna čakata, ali bom dovolj pri močeh, da začnemo trenirati. Počutila sem se popolnoma nemočno in samo upala sem, da se bom sposobna v dveh dneh naučiti ples ter zbrati dovolj moči za fizično precej zahteven ples pasodoble. Fanta sta bila res izjemno potrpežljiva, spodbujala sta me in tudi mirila," je hvaležna voditeljica, ki pa ima večje težave izbrati samo en najlepši trenutek. "S soplesalcem Andrejem sva se na treningih pogosto nasmejala do solz, največkrat zaradi mojih motoričnih pomanjkljivosti. Precej so me zaznamovala tudi izločanja v šovu, ker smo se z vsakim parom kar navezali, ko sta se poslovila Jernej in Jagoda, recimo, sem bila prav v šoku," je bila iskrena Nuša.

Več mesecev brez počitka

No, malce v šoku je bil zagotovo tudi Jernej Tozon, ki je priznal, da je bil najprej v dvomih, ali je sploh primeren za ples. "Zdaj sem vesel, da sem sodeloval v tej oddaji. Na koncu sem bil pozitivno presenečen nad sabo. Veliko dela in truda sem vložil v plesne treninge in posamezne točke. Treninge smo imeli dvakrat na dan in še to samo pet dni na teden, zadnja dva dni je bilo treba že vse obvladati, saj so sledile generalke in priprave na oddajo," je povedal simpatični član Čukov, ki se mu je najbolj v spomin vtisnila njegova finalna točka, ples na skladbo Dirty dancing.

"Tistega dviga še nihče ni naredil. Veliko dejavnikov je bilo v igri, ki bi lahko vodili do poškodb. In moram priznati, da do samega konca nisva vedela, ali nama bo uspel ali ne. Samo dvakrat nama je, če štejem vse vaje in nastop v živo," je dejal Jernej, ki slabe izkušnje z oddajo nima, saj je bil zadovoljen z vsakim plesom, soplesalci in sotekmovalci.

"Med nami ni bilo nobene tekmovalnosti, res smo se podpirali, tako na treningih kot tudi v oddaji. Ko pa sem izpadel, dejansko nisem imel nobenega počitka med plesnim in glasbenim odrom, saj smo takoj po šovu odšli na križarjenje, kjer smo veliko nastopali," je zaupal simpatični pevec, ki je trenutno z mislimi pri številnih nastopih, ki jih imajo po Sloveniji.

"Vsekakor pa se bom zdaj trudil na odru dopolnjevati petje s plesom. Sem pa tudi že razmišljal, da bi šel k soplesalki Jagodi Bategelj in njenemu možu Juriju na nadaljevalni tečaj plesa," je še sklenil glasbenik.

Barbara Majič