Nuša Lesar: “Nisem osamljena”

“Razen tega nisem imela nobene takšne želje, ki je z njim ne bi mogla imeti. Vse drugo je pri nama 'štimalo'.” (foto: Primož Predalič, arhiv Kanal A) Primož Predalič, arhiv Kanal A
Vir: Story
23. 6. 2016

Nuša Lesar je simpatična. Pravzaprav tako zelo, da so jo moški gledalci malih zaslonov pred časom razglasili za najbolj simpatično televizijsko voditeljico. Slednje v resnici ne preseneča, saj jo v oddaji Svet na Kanalu A le s težavo ujamemo brez nasmeška, in tako je bilo tudi med najinim druženjem ob zdravem prigrizku, ki se mu, kot pravi, le s težavo upre.

In čeprav se številne ženske prav v teh mesecih s pospešenim ritmom odpravljamo na bližnje vzpone, vodene vadbe in v fitnes centre, vse v imenu popolne poletne postave, je Nuša ena izmed tistih srečnic, ki jim sezona kopalk nikdar ni predstavljala prevelikega bremena.

"Imam malce drugačno težavo kot večina žensk. Sama bi se pred poletjem z veseljem poredila za kakšen kilogram, da bi bila tista 'ta prava ženska'. Ampak to pri meni ni tako enostavno. Veliko pojem, vendar se ne zredim. Pred poletjem bi se želela malce 'učvrstiti', kar pomeni, da bi morala delati na polno, vendar mi tudi to ne gre najbolje od rok," nam je zaupala Nuša in dodala, da se navadno vedno potolaži s tem, da se za tistih nekaj dni poletnega oddiha in uživanja na plaži ni vredno obremenjevati. In čeprav sta s partnerjem v preteklosti vsako leto obiskala otok na Jadranskem morju, je letošnji načrt nekoliko drugačen. "Z možem sva vedno hodila na Krk. No, zdaj pa ni nobena skrivnost več, da bom letos po dolgih letih šla prvič na morje sama," nam je povedala Nuša, ki sicer datuma poletnega oddiha še ni določila.

S sodelavcem Gregorjem Trebušakom, s katerim si studio oddaje Svet delita že dobrih sedem let, namreč še nista dorekla terminov njunega dopustovanja, kot pravi, pa sta v teh letih tako v službi kot zunaj nje zgradila dober odnos. "Mislim, da se precej dobro poznava. Slišiva se tudi, ko nisva v službi, da mi pove, kaj se dogaja, načeloma pa je najin odnos od nekdaj temeljil na službenih obveznostih. Skratka, je zabaven človek, s katerim je luštno preživljati čas, je pa res, da rada ločujem službo od družbe in se zasebno prav veliko ne druživa," pravi Nuša, ki bo zdaj imela brez dvoma več priložnosti za druženje s sodelavcem. Temnolaska se je pred kratkim namreč iz Ribnice preselila v Ljubljano, kljub temu pa so njeni najljubši kotički za pobeg še vedno v domačem kraju.

"Ko se moram umakniti, grem še vedno tja. Ljubljana mi je sicer všeč, ker je vse pri roki, vendar sem po duši vseeno deklica z vasi. Vse to mi zelo manjka. Pogrešam deklico na travi na vrtu za hišo pa pristne sosedske odnose ... To pogrešam," pove 29-letnica, ki se na nov življenjski status še vedno privaja. "Vse to mi je precej neznano. Sem nezaupljiva in se raje držim zase. Ni mi dolgčas, moram reči, da sem bila od nekdaj rada sama. Zdaj hodim naokrog sama, vendar se ne počutim osamljeno. To niso najlažji časi, ampak je enake trenutke preživljalo že veliko ljudi pred mano. In če so vsi preživeli, bom jaz tudi," pove priljubljena voditeljica, ki ji je besede podpore namenil tudi Gregor. "To je še ena stvar, ki se je zelo držim. Da dokler ni nujno, tega ne delim v službi. V službi med tem procesom, v katerem sva se z možem pogovarjala, kako in kaj bova naredila, niso vedeli. Izvedeli so iz medijev in takrat me je Gregor poklical in vprašal, ali je to resnica ali trač. Odgovorila sem mu, da je nekaj na tem, da bomo sicer videli, kako in kaj, in takrat je bil zelo razumevajoč. Rekel mi je tudi, da če bom potrebovala kakšen prost dan, ali pa, če bom želela delati več, kar tudi ne bi bilo nič čudnega, naj povem. Ampak načeloma mi veliko pomeni to, da vem, da če bom potrebovala pomoč, da je tam," nam je zaupala Nuša in dodala, da je selitev v Ljubljano edina stvar, ki jo je v tem obdobju spremenila. "V bistvu nisem spremenila nič, razen tega, da sem v Ljubljani. To mi je v tem življenjskem obdobju ustrezalo. Razen tega nisem imela nobene takšne želje, ki je z njim ne bi mogla imeti. Vse drugo je pri nama 'štimalo'. Ne razhajava se zato, ker se ne bi podpirala, ampak zato, ker sva enostavno začutila, da bova vsak po svoje bolj srečna," je še zaključila temnolaska, ki je ni strah novih izzivov.

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Primož Predalič, arhiv Kanal A

Značke: Nuša Lesar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story25/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 25/2016

Story 25/2016, od 16. 06. 2016