Nuša Lesar: Osrečijo me preproste stvari!

Nuša Lesar (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
29. 10. 2011

Voditeljica informativne oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar velja za pravo lepotico, pod privlačno zunanjostjo pa se skriva tudi pridno, marljivo in priljubljeno dekle. Je tik pred diplomo na Fakulteti za farmacijo, vendar jo je svet medijev tako zasvojil, da se vsak dan manj vidi v delu v laboratoriju.

Story: Ko ste prišli v ekipo oddaje Svet, smo brali naslove, kot je Polepšana oddaja Svet. Ste imeli kaj težav s tem, da so se vsi ukvarjali predvsem z vašim videzom?

Če bi imela kaj vpliva, bi seveda omenila druge stvari, sem pa pričakovala, da bodo mediji tudi to izpostavljali. Ne nazadnje sem bila pred tem manekenka in logično je bilo, da bodo poudarili videz. To, da sem delala tudi na radiu, niti niso tako opevali, mogoče zato, ker je bil to lokalen radio, a če bi lahko izbirala, bi raje omenila to, saj sem to tudi raje počela. Ne nazadnje pa mediji napišejo tisto, kar pritegne pozornost, in mogoče je ta podatek pritegnil več bralcev.

Story: Ste bili zaradi tega pod pritiskom? Ste se zato poskušali še bolj dokazati?

Pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja, tako da so bili ti naslovi za nekoga upravičeni, za druge pa spet ne. Pravzaprav se nisem pretirano ukvarjala s tem, več skrbi sem imela s tem, kako bom vodila oddajo, ne pa, kako bom videti.

Story: Ste kdaj začutili, da vas zaradi videza mogoče kdaj niso jemali resno?

Na fakulteti, študirala sem laboratorijsko biomedicino na Fakulteti za farmacijo, kjer mi manjka samo še diploma, tega zagotovo nisem občutila, tam je veljalo samo to, koliko znaš. Spomnim se, da ko sem dobila delo v oddaji Svet, so se začela ugibanja, ali sem to delo dobila zaradi videza ali zaradi tega, ker sem dobra voditeljica, in do takrat pravzaprav o tej temi sploh nisem razmišljala. Zavedam se, da delo na televiziji, pred kamero zahteva tudi svojo mero estetike, če želite, zagotovo pa ni to edina stvar. Odločilna je navsezadnje le kakovost.

Story: Izbrali ste si precej težek študij, na koncu pa delate nekaj popolnoma drugega. Nameravate ostati na televiziji?

Prej nikoli nisem razmišljala o tem, da bi delala kaj drugega, ne pa v laboratoriju, in delo na televiziji je prišlo povsem naključno. Moji dolgoročni načrti so se v zadnjem času začeli krepko spreminjati. Medije sem vzela za svoje, tako da se z vsakim dnem več na Svetu manj vidim v laboratoriju.

Celoten intervju si preberite v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story