Nuša Lesar preživela adrenalinski dan na Grobniku

Nuša Lesar preživela adrenalinski dan na Grobniku (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
26. 4. 2017

Televizijska voditeljica Nuša Lesar nas trenutno navdušuje na plesnem parketu, kjer je dokazala, da ji temperamenta ne manjka. Tega pa je začutila pred časom na dirkališču Grobnik, kamor se je na stezo podala z vrtoglavo hitrostjo. Seveda v spremstvu profesionalnega dirkača.

Pri As Motocentru, uradnem zastopniku znamke prestižnih motociklov Ducati, so skupaj s srbskim in hrvaškim zastopnikom ter s tovarniško podporo iz Bologne obiskovalcem ponudili prav posebno doživetje, ki ga navadni smrtniki običajno nimajo priložnosti izkusiti na lastni koži. Obiskovalci so lahko preizkusili motocikle po okoliških cestah in na dirkališču Grobnik. Najbolj adrenalinska izkušnja je bila nedvomno vožnja z ducatijem 959 in 1299S panigale po dirkališču pod vodstvom DRE-inštruktorjev, evropskega prvaka in zmagovalca Daytone Daria Marchettija in Manuela Poggialija, dvakratnega svetovnega prvaka.

Na adrenalinsko doživetje sta se zapeljala tudi Nuša Lesar in puščavski reli dirkač Simon Marčič. Vrnila sta se nasmejana do ušes in navdušena nad izjemnimi zmogljivostmi dvosedežnega ducatija 1299S z 200 'konji', ki je na ciljni ravnini drvel s hitrostjo prek 270 km/h. "Noro! Sprva pravzaprav nisem vedela, kaj naj pričakujem. Biti sovoznik na superšportnem motociklu, ki ga vozi nekdanji dirkač kraljevega razreda, je hkrati strašljivo in navdušujoče. Hitrost 270 km/h in nagib, pri katerem sva odbrusila tačko, je pač nekaj, česar ne doživiš vsak dan! Tako sem navdušena, da mislim, da si bom kupila motor," je svoje občutke takoj po 'dirki' strnila simpatična Dolenjka.

Svoje prve kroge po skoraj usodni nesreči na Grobniku, ko je pri več kot 230 km/h padel z dirkalnega motocikla, s katerim tekmujejo na svetovnem prvenstvu prikoličarjev, je naredil tudi najbolj adrenalinski TV novinar David Stropnik: "Vrniti se na Grobnik, kjer sem pred dvema letoma v nesreči pustil prste, ni bilo najlažje, a menim, da se je s strahovi treba boriti in jih premagovati, če hočemo živeti polno in srečno."

A. K.