Nuša Lesar sije od sreče

Nuša Lesar sije od sreče (foto: Pop tv) Pop tv
Vir: Lady
20. 9. 2017

Simpatična Nuša Lesar, dolgoletna voditeljica oddaje Svet na Kanalu A, je prestala ločitev od bivšega moža, zdaj pa se ji je spet nasmehnila sreča v ljubezni. Z novim partnerjem Gregorjem Krušičem, ki je tudi sam že prestal ločitev, že živita skupaj, a o poroki ne razmišljata.

Nuša, pred voditeljstvom ste se ukvarjali z manekenstvom in študirali farmacijo, bili pa ste tudi radijska voditeljica. Kako to, da ste izmed teh treh karier izbrali ravno medijski svet?

Ob študiju laboratorijske biomedicine na FFA sem veliko delala prek študentskega servisa, ukvarjala sem se tudi z manekenstvom, ki me nikoli ni pretirano privlačilo, medtem ko radio ostaja moja ljubezen. Poklic inženirke laboratorijske biomedicine me zelo zanima, še vedno se trudim vsaj približno spremljati svoje področje, je pa seveda to težko, če imaš redno službo na drugem področju. Za zdaj mi ustreza delati na televiziji, zagotavlja mi dinamičnost, izzive, čutim, da imam še veliko rezerve, in rada delam na postopnem odkrivanju le te.

Že osem let je, odkar ste postali voditeljica oddaje Svet na Kanalu A. Kako ste postali voditeljica informativnega programa, so vas povabili, ste bili na avdiciji?

Branko Čakarmiš me je poklical, ker mu je Jože Potrebuješ povedal, da je bil na intervjuju na lokalnem radiu v Ribnici in da se mu je voditeljica zdela zanimiva za televizijo. (smeh) Še dobro, da sem se uredila, ko sem šla v službo ... Na radiu sem bila večkrat, kot da sem ravno vstala iz postelje.

Nam lahko zaupate kakšno zabavno anekdoto iz vodenja oddaj?

Prav pred nekaj dnevi sem na YouTubu naletela na naše 'blooperse', kot pravimo napakam, ki jih konec leta spravimo v kratek prispevek ... Do solz sem se nasmejala temu, kakšna sem bila in kaj sem govorila ... Včasih mi kakšna beseda reeees noče iti z jezika. (smeh)

Opravljate tudi novinarsko delo, sami pišete za oddajo?

Tekste za oddajo pišemo jaz, urednica in tudi novinarji. Po občutku si razdelimo, vsak napiše tisto, kar mu najbolj ustreza. Zanimajo me zdravstvene in socialne teme, življenjske zgodbe, tudi šport in politika.

Kako ste se vi spremenili skozi teh osem let? Tako karierno kot zasebno?

Mislim, da z vsakim letom pridobivam več širine, znanja in izkušenj, posledično lahko temu rečem, da pridobivam kredibilnost. Postala sem tudi veliko bolj preudarna in umirjena. Zasebno pa sem postala pogumnejša in odločnejša.

Gledalci so vas v trenutku vzljubili. Vam medijska slava ustreza ali vam je kdaj nadležna?

Ne bi rekla, da so me v trenutku vzljubili. Dolga je pot, da ti ljudje zaupajo, te sprejmejo in vzamejo za svojo. Zdaj čutim, da me imajo ljudje kar radi, kar pripisujem temu, da rada delam, kar delam, in mislim, da opazijo, da sem iskrena v veselju do svojega dela. Sem spada tudi medijska prepoznavnost, ki mi sicer ni v neznansko veselje, jo pa sprejemam kot del sebe in z veseljem poklepetam z ljudmi, ki me prepoznajo. Ne nazadnje sem zaradi njih tu, kjer sem, in tega se zelo zavedam.

Gledalce ste očarali tudi z nastopi v šovu Zvezde plešejo. Se ukvarjate s plesom tudi po šovu?

Čez poletje se nisem, sem pa z Andrejem Rebulo (soplesalcem v šovu) in Lejno (soplesalko Igorja Štamulaka) dogovorjena, da me bosta plesno gnala še naprej.

Kako sicer skrbite za postavo in lepoto? Kaj je po vašem mnenju tisto, kar nas dela lepe?

S postavo imam kar srečo, verjetno dobri geni in prebava. Nič posebnega ne počnem, kakšen počep sem in tja ter hoja v hrib. Odkar sem spet sestavila svoje življenje in sem več dobre volje, mi veliko ljudi reče, da sem videti bolje kot kdaj prej. Zato sklepam, da nas lepe dela dobro počutje. Sreča, ki sije navzven.

Mediji vam zaradi priljubljenosti radi sledijo, zato so se razpisali tudi o vaši sveži zaljubljenosti. Nam lahko zaupate, ste se zaljubili na prvi ali na drugi pogled?

Tokrat sem se na prvi pogled. Kar zna biti nevarno, ker baje zaljubljenost zaslepi. Zato sem k zadevi pristopila zelo racionalno in previdno raziskovala teren.

Ker ste se v preteklosti že ločili, ste imeli na začetku nove zveze kaj strahov, morda dvomov? Kako ste vedeli, da ste srečali pravega?

Niti za trenutek nisem pomislila, da se mi ljubezen ne bo spet zgodila, sem pa pričakovala, da bo trajalo veliko dlje, preden bom našla nekoga, s katerim mi bo tako lepo, kot si želim, da mi je.

S partnerjem Gregorjem Krušićem, tenisačem, poslovnežem in predsednikom Teniške zveze Slovenije, že živita skupaj, morda razmišljate tudi o poroki?

Ne.

Si želite otrok? Iz prve roke vam lahko povem, da vas imajo ti zelo radi.

Vse ob svojem času. Seveda si jih želim, tudi jaz imam rada njih. (smeh)

Besedilo: Eva Jandl