Nuša Šenk: Svet mode je neizprosen!

Nuša Šenk (foto: Miran Juršič) Miran Juršič
Vir: Story
14. 5. 2010

Vrhunska slovenska manekenka Nuša Šenk bo voditeljica oddaje Slovenski top model. Lepa temnolaska se lahko pohvali z zavidljivo kariero in izkušnjami. Tako je med drugim pozirala za sloviti Vogue in nastopila v prvem delu filma Seks v mestu.

Kariero začela pri 15 letih

Nušo so odkrili v Kranju. Njena kariera se je začela s snemanjem kampanje za Mango, ki jo je posnela že pri rosnih 14 letih, pozneje pa je nadaljevala kampanje za prestižne znamke, kot so Armani, DKNY, Swarovski, Wello, Schwarzkopf in Levi’s. Profesionalno se je z manekenstvom začela ukvarjati pri 15 letih, ko se je odpravila v New York. Nuša je tudi prva Slovenka, ki se je fotografirala za Vogue. “Snemanje za revijo Vogue je bilo sad mojih vrhunsko opravljenih projektov za svetovno priznane naročnike. Vogue mi je prinesel pomen in ponos, ki je dal piko na i moji karieri,” pravi lepa temnolaska, ki je največji honorar dobila, ko je delala za prestižno modno znamko Giorgio Armani.

Kot vrhunska manekenka je seveda delala z najboljšimi svetovnimi fotografi, kot so Bruce Webber, Steven Meisel, Steven Clein in Richard Burbridge, nastopila pa je tudi v prvem delu filma Seks v mestu. “To, da sem nastopila v filmu Seks v mestu, je bila enkratna izkušnja. Spomini so lepi, vedno se bom spominjala tega snemanja. Ves svet je dihal za ta film in biti del tega je bilo res prijetno. Spoznala sem celotno igralsko zasedbo, poklepetati mi je uspelo s Sarah Jessico Parker in Kristin Davis. Vse so zelo zabavne in prijetne za klepet in druženje. Takšne, kot jih poznate iz nadaljevanke in filma,” se spominja te neverjetne izkušnje. Vseeno pa pravi, da je njen primarni posel manekenstvo, čeprav se bo ob morebitni ponudbi za vlogo v filmu z veseljem ponovno odzvala.

Oglejte si zakulisje fotografiranja Nuše za revijo Story tukaj.

Ekskluzivni intervju z Nušo Šenk si lahko preberete v novi številki Storya, ki je izšel 14. maja.

Nova Story že v prodaji

Story