Nuška Drašček je bila zlata maturantka

Nuška Drašček je bila zlata maturantka (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
27. 5. 2017

Le malokdo ve, kako zelo uspešna je bila Nuška, ko je gulila šolske klopi. 

Že v srednji šoli je bila odličnjakinja in leta 1999 srednjo šolo zaključila tudi kot zlata maturantka, kar pomeni, da je osvojila vse možne točke, z odliko, torej.

Hodila je na 1. Gimnazijo v Celju, kjer je imela čisto drugačne poklicne ambicije, kot jih ima danes: želela je postati diplomatka, zato je vpisala študij mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede (FDV) v Ljubljani in redno diplomirala.

"Ko sem se začela ukvarjati še s solo petjem, pa sem prišla do tega, da bi bilo to dobro še nadgraditi s študijem in narediti zadevo res uradno," pove Nuška. In tako je vpisala študij petja na Akademiji za glasbo.

"Študij sem zaključila že lani marca, letos pa je bila podelitev diplom. Tema magistrskega eseja je bila izvajalska praksa, magistrski koncert pa je bila vloga Kerubina v Figarovi svatbi v ljubljanski Operi in baletu na lanski premieri."

Nuška Drašček bo kmalu nastopila tudi v novi vlogi, in sicer v muzikalu Vesna, ki prihaja na odre junija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri