Nuška Drašček je po naravi upornica

Nuška Drašček je po naravi upornica (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
4. 7. 2018

Nuška občinstvo vsakič znova navduši s svojim izjemnim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do džeza, bluza, popa, gospela do muzikala in šansona.

Po devetih letih je izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi občinstva resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Naslov Re-Belle ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, upornico, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih, po drugi strani pa naslov pomeni ponovno lepa, s čimer namiguje na znova obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb. Nuška je tako v poletje vstopila s polno delovne vneme, saj jo čaka turneja po Sloveniji, ki jo po koncertih v Ljubljani, Tolminu in Kočevju 5. julija nadaljuje v Piranu.

V okviru Primorskega poletnega festivala se bo ob spremljavi svojih glasbenikov predstavila v čudovitem okolju Pastoralno-kulturnega centra Georgios. Nuška je v zadnjih mesecih blestela na najrazličnejših odrih – od odra ljubljanske opere do Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani in izbora za letošnjo Emo. Trenutno potekajo v operni hiši v nemškem Koblenzu priprave na novo produkcijo Rossinijeve opere Pepelka, v kateri bo spet pela glavno vlogo. Čaka jo tudi nastop v belgijskem Alden Biesnu, koncert gospel zbora Bee Geesus v Cankarjevem domu in Simfonična ekstaza 2 Roka Goloba na Kongresnem trgu v Ljubljani. Vsekakor o dopustu še nima časa razmišljati.

Besedilo: Anja P. Kontrec; foto: Goran Antley, Mediaspeed