Nuška Drašček je ločena od sina, ki ga zelo pogreša!

Nuška Drašček je ločena od sina, ki ga zelo pogreša! (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Story
21. 9. 2018

23. septembra zvečer nas bosta skozi večer 13 novih slovenskih popevk popeljala mojster velikih odrov Mario Galunič ter zmagovalka Popevke 2017 Nuška Drašček. Ker se bo naša vrhunska in priljubljena glasbenica, ki je trenutno vpeta v številne projekte v tujini, v tej vlogi preizkusila prvič, nas je zanimalo, kako potekajo voditeljske priprave na ta festivalski večer ter katera je tista zimzelena popevka, ki ji poboža dušo in srce.

Story: Nuška, trenutno ste vpeti med številne projekte, kako vam je uspelo v vse skupaj vtkati še Popevko?

Niti ni toliko projektov, bolj je težava v tem, da sem že skoraj od začetka avgusta v Nemčiji, kjer pripravljamo Pepelko v Koblenzu; premiero imamo 15. septembra, nato odpojem še predstavo 18. septembra, potem pa se do oktobrskih predstav vrnem v Slovenijo. Je bil pa to seveda eden od mojih večjih pomislekov. Skrbelo me je namreč, kako bomo vse to skombinirali. Glede na to, da je Marievo vabilo prišlo dovolj zgodaj, smo naredili 'bojni' načrt in sem mirno odpotovala.

Story: Ker smo vas ujeli ravno v tujini, kako potekajo usklajevanja s sovoditeljem Mariem Galuničem in kaj lahko od vaju pričakujemo na festivalskem odru?

Usklajujeva se prek telefonskih klicev in elektronske pošte, tako da težav pri komunikaciji ni! (smeh) Glede predstave o poteku sva se strinjala - oba si želiva, da bo večer sproščen, a vseeno iskrivo galanten; da bo na odru ravno dovolj najine energije, da bova gledalcem z nastopajočimi prinesla lep večer.

Story: Kakšen je sicer vaš odnos do slovenskih popevk ter katera je tista, ki vas najbolj poboža?

Uf, izjemno veliko krasnih skladb imamo, sploh iz dobro znanega zlatega obdobja; tisti, ki redno obiskujejo moje koncerte, vedo, da brez nekaterih skladb skorajda ne mine naš večer. Tu so Poletna noč, Samo nasmeh, Orion, večna Lastovka ... Pa seveda tudi obe 'moji' - Prebujena iz 2011 in seveda zmagovalna Tak dan. Bera Popevke je res bogata: Šopek maka, S teboj, Maja z biseri, Vrača se pomlad, Dan neskončnih sanj, Vsak je sam, Zato sem noro te ljubila, Letim, Belo nebo ... Niso vse zmagovalne, a imajo svoje mesto.

Story: Kaj pa vam sicer zadnje čase vzame največ časa?

Trenutno res predstava, saj smo v zadnji fazi, ko je treba vse sestaviti, in seveda priprave na Popevko. Veliko razmišljam o večeru, poskušam si predstavljati, kako bo videti, podoživljam svoje nastope, malo tudi škilim na televizijo in opazujem voditelje in voditeljice, kako krmarijo pri oddajah v živo. Seveda pa se počasi pripravljam tudi na delovni ritem, ki me čaka, ko se vrnem. Čeprav sem tule polno zaposlena s pripravami na predstavo, so to še vseeno nekako 'počitnice' zame. Imam čas za kuho, da si v miru pogledam, kaj smo naredili, da grem na daljši sprehod, pogledam kak film, 'visim' na YouTubu, spim do 12 ur, ko lahko ... Ko se vrnem, bo pa druga pesem. (smeh)

Story: Verjetno ob tem še najbolj pogrešate družino in oni vas?

Vsekakor je težko. Luka je bil na začetku z mano skorajda 20 dni, potem pa je seveda moral nazaj, da se pripravi na šolo, jaz pa na predstavo. Imela sva se res krasno, super ritem sva imela in bil je tako zelo priden, da sem še jaz ostala brez besed. Z vsemi se je lepo razumel, kar me niti ni presenetilo, ker je zgovoren in ravno prav radoveden, spremljal vaje, risal, pisal ... Skratka, bilo je krasno. Zdaj se pa lepo slišimo in vidimo vsak dan prek telefona, a seveda ni enako, tako da se vsi že veselimo 19. septembra, ko bom doma.

Story: In za konec še vprašanje. Lani ste prvič zmagali na Popevki, letos jo prvič vodite, kaj pripravljate za prihodnje leto?

(smeh) Nič takega. Imam sicer nekaj želja, a bodo odvisne od urnika. Sezona, ki me čaka, je res krasna: predstave v Koblenzu, predstave Pepelka, Carmen in Ksenije/Carmine Burane v ljubljanski Operi, koncerti Re-Belle (šansoni Edith Piaf),  nastopi ... Zagotovo bo vskočilo še kaj zanimivega, kar se meni zelo rado zgodi, tako da se veselim novih izzivov.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Žiga Culiberg, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2018

Story 20/2018, od 13. 09. 2018

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri