Nuška Drašček o gimnazijskih letih in muzikalu Vesna

Nuška Drašček o gimnazijskih letih in muzikalu Vesna (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
9. 8. 2017

Izvrstna pevka Nuška Drašček navdušuje v muzikalu Vesna. Gre za priredbo filma, ki govori o času okoli mature, zato smo se z Nuško pogovarjali o tej temi in izvedeli, da je bila zlata maturantka, poleg tega pa ima v žepu še dve diplomi in en magisterij. Zaupala nam je še, da je tudi njen sin Luka že uspešno končal prvi razred

Nuško so k sodelovanju v muzikalu Vesna povabili. "Povabil me je producent Gorazd Slak, mi predstavil idejo in povedal, da bi šlo za izmenjevanje v dveh vlogah, torej za alternacijo – da se lahko prilagajamo drug drugemu, saj imamo vsi še druge obveznosti. Meni se je ideja zdela zelo simpatična in sem seveda privolila." Nuška je film Vesna seveda poznala, a si ga ni znova ogledala. "Nisem si ga želela ogledati, ker nisem želela dobiti ideje o nastopu iz filma, temveč da bi si vlogi ustvarila na podlagi teksta, ki smo ga imeli. Seveda je muzikal malo drugačen od filma, jaz sem drugačna od obeh igralk v filmu ..."

Nuška je sicer zelo navdušena nad muzikali, zato pravzaprav ni nenavadno, da je del tudi te poletne uspešnice. "Sodelovala sem že pri več muzikalih: v Moje pesmi, moje sanje v prvi produkciji tega muzikala pri nas, pa v muzikalu Do nazga v Špas Teatru, dveh polscenskih produkcijah z Big Bandom RTV Slovenija – Chicago in Mesto angelov. Poleg tega je na mojem koncertnem repertoarju tudi program, sestavljen iz uspešnic muzikalov, ki smo ga poimenovali Sprehod po West Endu, tako da sem z muzikalom zelo povezana in imam to zvrst zelo rada.Že v srednji šoli smo se pod vodstvom Simona Dvoršaka lotevali koncertov na to temo, res so mi blizu." Všeč ji je, ker gre za izviren, naš muzikal, kar ji predstavlja poseben izziv.

Na vprašanje o najljubšem muzikalu Nuška po razmisleku pove, da je to Les Miserables. Bila je že v Londonu, kjer si je ogledala muzikal Chicago. "Rada bi jih obiskala še več, ampak moj urnik je kar natrpan in za obisk kakega muzikala v tujini moraš že veliko prej rezervirati vstopnice. No, hvala bogu pa je kar nekaj muzikalov narejenih v filmski obliki."

Eva Jandl

Priporočamo