Nuška Drašček Rojko: "Stres bo nedvomno večji"

Nuška Drašček Rojko: "Stres bo nedvomno večji" (foto: Primož Predalič, arhiv POP TV) Primož Predalič, arhiv POP TV
6. 3. 2015

Prihaja nova sezona glasbenega šova, ki je lani navdušil slovensko publiko, in kmalu bo jasno, ali bo letošnja oddaja Znan obraz ima svoj glas tudi tokrat tako uspešna. V ekipi so se znašli skoraj sami profesionalni pevci, zato lahko pričakujemo, da bodo naloge zahtevne in profesionalno izvedene. Novemu izzivu naproti se je med drugim podala pevka Nuška Drašček Rojko, ki je v zadnjem letu navdušila z neverjetno preobrazbo. Kljub napornemu urniku in žongliranju življenjskih vlog pa se je odločila, da s sodelovanjem v oddaji zapolni še tisto malo vrzel, ki ji tako radi pravimo prosti čas.

Story: Ste bili veseli klica, da bi vas producenti želeli videti v drugi sezoni priljubljenega šova ZOISG? Ste imeli kakšne pomisleke?

Zelo sem bila vesela, ker mi je všeč ideja oddaje, to, da je zabavna in da je za izvajalca velik izziv! Pomisleki so bili povezani bolj z usklajevanjem urnika in vseh obveznosti, ki jih takšna oddaja prinese s seboj.

Story: Ste kaj razmišljali o preobrazbah in izzivih? Je kakšen, ki se ga še posebej veselite?

O ja, seveda sem razmišljala. (smeh) Jasno, da bi bila vesela kakšne Whitney, Arethe ali Ette, že zaradi skladb, ki so jih izvajale in jih obožujem. Ali pa česa s kakšno noro obleko, kostumom!

Story: Vas lahko kaj vrže iz tira ali vašega 'območja udobja' ali ste pripravljeni na vse?

Pripravljena na vse, res se veselim in se bom maksimalno potrudila, ne glede na to, kaj dobim! Prav v tem je čar in zato bo tudi zabavno!

Story: Kdo je bil v prvi sezoni vaš favorit in zakaj?

Nisem imela posebnega favorita, mislim, da tudi oddaja ni tako naravnana, ker gre za to, koliko nekomu uspe preobrazba, to pa lahko enkrat uspe enemu, drugič drugemu. Večkrat sem že rekla, da sta mi bila zelo všeč Eva Hren kot Marjana Držaj in Tomaž Ahačič kot Pavarotti. Ekipa je lani ustvarila nekaj res izjemnih preobrazb.

Story: Kako ste seznanjeni s sotekmovalci in kdo od njih bi znal najbolj presenetiti to sezono?

Priznam, da se prav veliko še nismo družili, a mislim, da bo vzdušje odlično. Kdo pa bo presenetil, težko napovem. Ampak si upam trditi, da vsak vsaj enkrat. (smeh)

Story: Zakaj, mislite, je ta šov tako priljubljen?

Ker ni 'na nož', ker gre za zabavo, ker se ne izpada in so vsi tekmovalci nekako v istem 'zosu'. Za vsakega so preobrazbe izziv, enkrat ti pri kakšni kaj bolj ustreza, drugič ne, nihče nima univerzalne prednosti. Lani se je prav videlo, da se zabavajo, in to je nalezljivo!

Story: Ste kdaj gledali srbsko verzijo, ki je zelo opevana?

Ne, nisem, sem pa videla nekaj videov na YouTubu. Zelo zabavno, prav tako super preobrazbe.

Story: Glede na vašo uspešno preobrazbo me zanima, kako boste v teh stresnih in napornih dneh, ko boste usklajevali delo, družino in šov, skrbeli za prehrano?

Moj ritem je vedno napet, urnik je poln, tako da bo najbrž enako kot do zdaj - kombinacija Nupa in zdravih obrokov.

Story: Se še kdaj borite z željo po nezdravi hrani in kako jo utišate?

Predvsem sem imela nezdrave navade, te pa sem s pomočjo Nupa in njihove strokovne ekipe spremenila. Nimam občutka, da česa ne bi jedla, a jem bolj z glavo in izbiram bolj zdrave variante, kot so doma narejena zelenjavna pica iz pirine moke, zelenjavno-mesni riževi zavitki, veliko zelenjave, solat. Hidratov ne potrebujem prav veliko (me ne lakoti po njih, sem bolj za meso in zelenjavo), sladice pečem bolj zdrave. Sem velik čokoholik, in to se najbrž nikoli ne bo spremenilo, a se mi je okus predrugačil in tudi količinsko pojem veliko manj, ker jem bolj redno. Tudi kakšna pregreha pride, a je redka in gurmanska!

Story: Bi lahko rekli, da se zdaj začenja vaše novo življenje?

Rekla bi, da se je začelo bolj zdravo življenje. Počutim se veliko bolje kot prej, čutim, da sem naredila nekaj dobrega zase!

Story: 'Tekmovanje' v šovu bo prineslo tudi več zanimanja publike za vaše osebno življenje. Se kaj bojite pritiska?

Ne, mislim, da nas publika že kar dobro pozna, pa tudi meje se da hitro postaviti.

Story: Kaj o vašem poslanstvu menita mož in sin?

Luka je še premajhen, da bi vedel, kaj se dogaja, bo pa gledal nastope, če bo še pokonci. Miha pa seveda razume moj poklic in vse skupaj gleda skozi to prizmo.

Story: Kakšna je njuna podpora in koliko vam pomeni? Sta že pripravljena na navijaško sezono?

Sem pevka, to je moj poklic, to me izpolnjuje in moja družina to dobro ve. Navijali bodo pa seveda vsi in se po mojem mnenju kdaj tudi dobro nasmejali. (smeh)

Story: Verjetno je težko biti mama, študirati operno petje in biti zdaj še obraz popularnega šova. Kako vam uspeva in koliko stvari zaradi tega 'trpi', če sploh?

Moj 'normalni' dan je videti takole: vstanemo okoli 7. ure, urediva malega, ga odpeljeva v varstvo, pojem zajtrk, grem na fakulteto, imam predavanja ali vaje, ali vadim sama ali se učim novega repertoarja, od 10. do 15. ure vsak dan (z odmori), nato grem domov, po Luka, kaj skuham, ukvarjava se z malim, ga spraviva spat in nato sledijo odgovarjanje na e-pošto, administracija gospodinjstva, pospravljanje, učenje...

Če imam nastop ali koncert, je popoldne pač krajše zaradi priprav, tonskih vaj in poti na prizorišče. S to oddajo se bodo zapolnile še tiste male pavze, ki jih imam, in stres bo nedvomno večji - še dobro, da imamo sobno kolo. Veliko je organiziranja, usklajevanja, potrebna je pomoč - babice, dedki, strici in tete - predvsem pa sta potrebni energija in pozitiva. Na žalost trpijo moji prijatelji, s katerimi se ne vidimo dovolj pogosto, trpi moja strast do branja in lenarjenja. (smeh)

Nekako je vse to postopoma 'zraslo' z mano in svoj tempo začutim šele, ko me nekaj časa ni doma. Ko sem bila npr. na enomesečni turneji z Anno Netrebko, na kateri sem skrbela samo zase in imela res čas, sem ob vrnitvi potrebovala skoraj dva meseca, da sem spet lahko normalno preživela dan, da se ni kopičilo ...

Story: Smo ženske postale 'super ženske'? Se štejete mednje?

Predvsem se je pohitril tempo življenja in smo vsi, neodvisno od spola, pod veliko večjim pritiskom. Se pa morda - vsaj po mojih izkušnjah - ženske lažje spopadamo z 'žongliranjem' in še kakšni dve dodatni žogici nista neobvladljiv dodatek. Organiziranje mi gre dobro od rok, bi si pa želela včasih znati bolj odklopiti od obveznosti in skrbi za 'jutri', potem bi bila še bolj 'super'. (smeh)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri