Nušo Lesar, Taro Zupančič, in Evo Černe povezuje ljubezen do konj

Nušo Lesar, Taro Zupančič, in Evo Černe povezuje ljubezen do konj (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
31. 7. 2016

Nuša Lesar, Eva Černe, Tara Zupančič. Tri estradnice, a v zasebnem življenju popolnoma različne. Eva, glasbenica s prefinjenim okusom, Tara, ljubiteljica starega rocka in Nuša, voditeljica informativnega programa, ki zaključuje diplomo na fakulteti za farmacijo. Različna dekleta z veliko skupno ljubeznijo. Ljubeznijo do konjev.

Čeprav konjeništvo velja za enega izmed najdražjih športov, so Nuša, Tara in Eva vsaka po svoje našle pot do svoje srčne želje. Vse tri poseben prostor v srcu že od malih nog čuvajo za te plemenite živali. Predstavljamo njihove zgodbe, kako je želja prerasla v resničnost ...

Eva Černe, glasbenica

Eva je sicer polno zaposlena z glasbenimi nastopi, a priznava, da so konji njena druga ljubezen, tik za glasbo. Strast do konjeništva je Eva podedovala od očeta, ki je že vse od najstniških let vešč v konjskem sedlu, prav njegove prigode pa so v Evi zbudile željo, da bi imela svojega konja. Na konjski viher se je prvič zavihtela v četrtem razredu in ljubezen traja vse do današnjih dni. "Čeprav je moj urnik, še sploh v teh dneh, zelo poln, se v kakšnem prostem popoldnevu vedno rada odpravim h konju. Imam svojega, deliva si ga s prijateljico in zdaj, ko imam veliko dela, mi to pride zelo prav, saj zanj skrbi predvsem ona. Kljub temu pa se vedno potrudim, da se k njemu odpravim vsaj dvakrat na teden," nam je povedala Eva, ki je včasih tudi tekmovala v preskakovanju konjskih ovir. In čeprav se je v preteklosti odločila več pozornosti nameniti glasbeni karieri, zdaj ne izključuje možnosti, da bi v prihodnosti nadaljevala pred časom začeto pot v svetu tekmovalnega konjeništva.

Tara Zupančič, televizijska voditeljica

Vse od malih nog je v konje zaljubljena tudi dolgolasa Tara Zupančič, ki je na konja prvič sedla, ko ji je bilo komaj šest let. "Takrat so me kar brez sedla dali na konja, prijela sem se za grivo in se držala in sem bila vedno čisto nora. Tudi ko sem bila mlajša in ko sem videla kakšnega konja, sem šla vedno v ogrado in skočila nanj. Mami mi je vedno govorila, da imam več sreče kot pameti," nam je povedala Tara in dodala, da se že veseli kakšnega prostega dne, ko bo lahko obiskala ranč v Radovljici, na katerega zahaja v zadnjem času. "Nikoli nisem tekmovala, vedno sem jahala bolj 'po kavbojsko', so mi bili pa konji od nekdaj zelo blizu," nam je še razkrila Tara, ki je svojo ljubezen do konjev večkrat delila tudi na svojem družabnem omrežju.

Nuša Lesar, televizijska voditeljica

Nasprotno od Eve in Tare pa je Nuša svojo ljubezen do konj in s to povezano željo uresničila pred kratkim, ko jo je sorodnica povabila v družbo teh prelepih živali. "Pred približno dvema letoma sem bila kar malce obsedena s tem, da bi se naučila ježe, in sem se je tudi lotila. Sorodnica je velika ljubiteljica konjev in obljubila mi je, da me bo naučila, in v tem sem res močno uživala. Vse poletje sem hodila h konjem, potem pa je prišla zima in moji obiski so se malce zredčili," nam je priznala Nuša in dodala, da ljubezen do konjev ni izpuhtela in da jo bo negovala tudi v prihodnje, saj ima zelo rada naravo.