O Anžetu Kopitarju se že piše knjiga

27. 8. 2013

Esad Babačić, književnik in publicist, se je po Trdobojcu (Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah) lotil hokejske zgodbe, ki ima ravno tako bojevit naslov Banda.

Ko izrečemo besedo 'banda', pomislimo na marsikaj in marsikoga, vendar gre pri Babačićevi Bandi predvsem za ogrado, ki obkroža in omejuje ledeno ploskev, tisto torej, ob katero se med hokejskimi obračuni zaletavajo bojeviti hokejisti.

Še bolj pomenljiv je podnaslov (Od Kurje vasi do Sočija) tega hokejskega epa, ki bo gotovo navdušil slehernega pristaša te izjemno priljubljene igre pri nas in drugje po svetu, ravnodušnih pa ne bo pustil niti preostalih ljubiteljev kakovostne literature.

Pisec si želi, da bi knjiga, v kateri bo mogoče izvedeti praktično vse, kar se je dogajalo na poti našega hokeja, od njegovih začetkov pa do trenutka, ko so se Risi uvrstili na olimpijske igre v Sočiju, postala obvezno darilo za slehernega tujca, ki se bo spraševal, od kod prihaja reprezentanca, ki se bo na olimpijskih igrah pomerila z Rusi in Američani.

Babačić je gotovo pravi avtor, saj zna iz posameznikov zvabiti tisto najboljše, o čemer bomo z veseljem brali v zimskih dneh, med tekmami naših hokejistov na prihajajočih olimpijskih igrah.

Značke: Anže Kopitar