Ob boku Billa Murrayja in Eddieja Izzarda

Ob boku Billa Murrayja in Eddieja Izzarda (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
7. 12. 2017

Tin Vodopivec je eden od najbolj znanih stand-up komikov v Sloveniji, ki vedno znova preseneča z novimi in inovativnimi projekti. V Cankarjevem domu je predstavil življenjski projekt 777 oziroma Triple Seven Comedy Challenge. "O tej ideji sem začel sanjati že pred dvema letoma.

Gre za Tinov novi izziv, s katerim bo gotovo nasmejal občinstvo po Evropi. Kot je Tinova partnerica, tiskovna predstavnica in vodja projekta Urša Majdič, dejala, je 777 koda, ki predstavlja osredotočenost na cilje in srečo, ki jo bodo na potovanju gotovo potrebovali. Od 1. do 7. decembra namreč Tin nastopa v sedmih zaporednih mestih različnih držav, in sicer v Skopju, Beogradu, Londonu, Berlinu, Varšavi, Parizu in končni postaji Ljubljana, kjer bo danes, 7. decembra, gostoval v Cankarjevem domu. Na odru se mu bosta pridružila tudi Boris Kobal in dr. Uroš Kuzman.

Tina smo vprašali, zakaj si je izbral ravno te kraje: "Poskusil sem uskladiti projekt z jeziki, ki jih že znam, ki so mi blizu, želel sem vključiti države, kot je Makedonija, kjer imam družinske korenine, hkrati pa tudi kraje, kjer so pokazali največ zanimanja in podporo projektu. V osnovni ideji je bila zraven še Italija, vendar se je bilo z Italijani nemogoče uskladiti, še posebej, ker mi niso odgovarjali na e-pošto ali pa je ta prihajala z mesečno zamudo," pove v smehu.

Posebne treme pred serijo gostovanj ni imel, saj sta mu bila Urška in snemalec Andrej Kokalj - Andy v veliko oporo. Zaradi vseh teh gostovanj se je Tin moral zelo hitro naučiti vseh jezikov, kjer gostuje. Nastopanja v tujem jeziku se sicer ne boji. "Najbolj se bojim francoščine," je v šali dejal, a so ga učitelji jezikovne šole LanguageSitter pohvalili, da je eden od najboljših učencev.

"Izmed partnerjev velja izpostaviti povabilo na gostovanje v Makedoniji, kjer bom nastopal v oddaji Eden na eden. Gre za večerni pogovorni šov, ki ga vodi Žarko Dimitrievski." Sledilo bo pomembno gostovanje v Londonu, kjer bo nastopal v klubu Billa Murray-ja. Gre za pomemben nastop, saj ga bodo prišli gledat nekateri agenti.

Obiskali pa bodo tudi čarobni Pariz. Na to je še posebej ponosen, ker bo v francoski prestolnici nastopal s svetovno zvezdo komedije in igralcem Eddiejem Izzardom. V priznanem gledališču La Nouvelle Seine bo Izzard nastopil s svojim novim materialom (po izdaji knjige Believe Me) v francoskem jeziku. Tin bo nastopal kot Izzardov 'preact' (predtočka), kar je izjemna priložnost in pomeni veliko zaupanje ter spoštovanje managementa, pa tudi samega zvezdnika do Tina.

Ob boku Billa Murrayja in Eddieja Izzarda

Posebnost tega projekta je tudi ta, da dogajanje snemajo in si ga naslednji dan lahko že ogledate na kanalu na YouTubu.

Tina smo ujeli ravno na koncu, ko je pred odhodom pripravljal še zadnje detajle: "V zadnjem času delam praktično od jutra do večera, na srečo mi ogromno pomaga moja Urška, brez katere ta projekt ne bi bil mogoč. Če nimam tečajev v jezikovni šoli LanguageSitter, se učim doma, sicer odgovarjam na e-pošto, sestankujemo in iščemo partnerje projekta, montiram video, sem na telefonu ali pa nastopam okrog po Sloveniji - z namenom priprave na december."

Tin v mislih še nima naslednjih projektov, a poudarja: "Veliko je želja in tudi idej, kaj bi lahko počel v prihodnjem letu, ampak kot bi rekli nogometaši: 'Zanima nas samo naslednji nasprotnik, naslednji krog, tako da gremo iz tekme v tekmo ...' Seveda na zmago!" zaključi v smehu.

Besedilo: Tomo Ravbar // Fotografije: Tomaž Kos, Helena Kermelj, Marko Ocepek

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story50/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 50/2017

Story 50/2017, od 07. 12. 2017