Jan Oblak ob vseh milijonih ne pozabi na najšibkejše

ZVEST ATLETICU
Jan ostaja zvest madridskemu Atleticu. (foto: Foto: Profimedia Profimedia, Sipa Usa) Foto: Profimedia Profimedia, Sipa Usa
Vir: Story
19. 5. 2019

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je po dolgotrajnem odlašanju le podpisal novo pogodbo z madridskim Atleticom, ki ni le obogatila njegovega bančnega računa, temveč tudi pometla z vsemi špekulacijami o prestopu. 

Škofjeločana je prejšnja pogodba s klubom vezala vse do leta 2021, zdaj pa je svojo zvestobo klubu podaljšal še za dve leti. Čuvaj slovenskih vrat tako še naslednja štiri leta ostaja v španski prestolnici. Po dolgotrajnih pogajanjih Janovega agenta Mihe Mlakarja z madridskim Atleticom so v klubu le prepričali slovenski tabor za podaljšanje pogodbe. Jan je s tem obljubil zvestobo rdeče-belim vse do leta 2023, kar se bo poznalo na njegovem bančnem računu. Njegova plača se bo po pogodbi namreč zvišala za deset milijonov evrov neto.

“Vesel sem, da sem podaljšal pogodbo. O tem se je veliko govorilo, a na koncu smo se dogovorili,” je za uradno klubsko spletno stran povedal Oblak. Ob tem je poudaril, da se v Madridu dobro počuti, očitno pa se strinja s klubsko vizijo. “Zelo sem vesel, da sem podaljšal in da sem tukaj. To je moje peto leto in sem oseba, ki reči rada jemlje leto za letom, smo pa že v petem. Čas je tako hitro minil, a tu sem. Vedno sem dajal vse od sebe. Po svojih najboljših močeh bom branil te barve,” je zatrdil Škofjeločan.

Fant, ki kljub bajnim vsotam denarja na računu ostaja skromen, se je tako zahvalil svojim bližnjim, ki mu stojijo ob strani že od začetka. “Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi pomagali do sem, še posebej mojemu agentu Mihu Mlakarju, ki je z mano od začetka moje kariere in ki je storil vse, kar je bilo mogoče, da mi je tukaj pomagal pri podaljšanju pogodbe. Seveda bi se rad zahvalil vsem klubskim uradnikom in družini, ki mi vedno stoji ob strani in me podpira. Aupa Atleti!” je izjavo z navijaškim vzklikom sklenil Jan.

Lani je prenovil otroško igrišče

Oblak je sicer pogodbo podpisal malo po tem, ko je priletel iz domačih krajev. Vse za dober namen. Škofjeločan je namreč prisostvoval dogodku fundacije Play with us, ki ga je v sodelovanju s slovenskim Rdečim križem organizirala agencija The Players Promotion. Ustanovitelj agencije je namreč Miha Mlakar, Janov nogometni agent, ki ni imel težkega dela pri vključevanju izjemnega slovenskega vratarja v projekt. Škofjeločan je znan po veliki nagnjenosti k dobrodelnosti. Lani je v sklopu pobude PP prenovil otroško igrišče v svojem rojstnem kraju.

V aprilu se je tako Jan udeležil druženja z otroki na Debelem rtiču, v sklopu katerega poskuša pomagati neprivilegiranim otrokom, ki se bodo v maju lahko udeležili prav posebnega tedna v letovišču in izkusili športni duh ter uživali v številnih aktivnostih. Sovrstnikom bodo pomagali kar otroci, ki bodo lahko donirali en evro, pri tem pa sodelovali v nagradni igri s čudovitimi nagradami, med drugim se bodo potegovali za drese nogometnih zvezdnikov, kot so Jan Oblak, Lionel Messi in Luis Suarez.

Besedilo: Andreja Korenčan // Fotografije: Goran Antley, Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story9/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 9/2019

Story 9/2019, od 25. 04. 2019